Ελ Αραμπί-Τικίνιο: Και μαζί και χώρια!

Ο σχηματισμός που σκέφτεται ο Μαρτίνς για το ματς του Ολυμπιακού στο Γιάννινα δεν παίζει ρόλο για το αν Ελ Αραμπί και Τικίνιο θα συμμετάσχουν στο ματς της Κυριακής (17/10). Θέλει και τους δύο ο Πορτογάλος σε απόλυτη ετοιμότητα για την τριάδα αγώνων. 

Ελ Αραμπί-Τικίνιο: Και μαζί και χώρια!

Υπάρχει προβληματισμός (λένε) στον Πέδρο Μαρτίνς για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Ελ Αραμπί ή τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (17/10-20.30), καθώς δεν έχει στο μυαλό του να παίξει ξανά με δύο καθαρόαιμους σέντερ φορ, όπως συνέβη στις λευκές ισοπαλίες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Μπορεί πράγματι να αποφασίσει ο Πορτογάλος να παίξει με έναν εκ των δύο στην κορυφή της επίθεσης, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα δούμε και τους δύο άσους στους «Ζωσιμάδες». Πρώτον, διότι ο Μαρτίνς εξακολουθεί να εμπιστεύεται και να θεωρεί ιδανική για την ομάδα την κοινή παρουσία τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να τραβάει στα πλάγια τον Μαροκινό. Όπως έκανε για παράδειγμα για αρκετή ώρα στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και δεύτερον διότι η ροή του αγώνα μπορεί να φέρει ξανά την ανάγκη να παίξουν μαζί ο Τικίνιο με τον Ελ Αραμπί, ακόμη κι αν τελικά - κι όπως είναι το πιθανότερο - βρεθεί ένας από τους δύο βασικούς στράικερ στο αρχικό σχήμα.

Ο Τικίνιο φάνηκε «βαρύς» έπειτα από μία σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων και απολογισμού (τέσσερα γκολ σε τρία ματς) όταν έπαιξε εναντίον του Παναθηναϊκού. Είχε, όμως, τη δυνατότητα να ξεκουραστεί αυτές τις μέρες και να δουλέψει καλά ώστε να επιστρέψει «φρέσκος» για το παιχνίδια με τον ΠΑΣ και γι΄αυτά που ακολουθούν.

Ο Ελ Αραμπί έχει φτάσει κοντά στο γκολ στα τρία από τα πέντε ματς που έχει παίξει στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει σκοράρει ακόμη. Κι είναι κάτι που θέλει πολύ να συμβεί, διότι πέρυσι στις αντίστοιχες πέντε αγωνιστικές είχε βάλει πέντε γκολ και πρόπερσι τρία. Στην Ευρώπη έχει ήδη πετύχει φέτος τρία τέρματα και κάποια στιγμή θα αρχίσει να το κάνει και στη Super League.

Είτε παίξει ένας από τους δύο στα Γιάννινα είτε και οι δύο από την αρχή ή κάποια στιγμή, είναι βέβαιο ότι θα δούμε και Τικίνιο και Ελ Αραμπί αυτή την εβδομάδα απέναντι σε ΠΑΣ, Άιντραχτ και ΠΑΟΚ. Με τον Μαρτίνς να ψάχνει τρόπους να τους έχει σε απόλυτη ετοιμότητα και να τους διαχειριστεί όπως πρέπει ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το καλύτερο δυνατό. Διότι, όπως έχουμε γράψει και στην εφημερίδα, δεν είναι...«πρόβλημα» για τον Ολυμπιακό να έχει και Ελ Αραμπί και Τικίνιο μαζί στο γήπεδο. Ευλογία είναι...