Νίκας, Μανίκας, Λιας και Καραμπανίκας…

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς, χωρίς παίκτες πρώτης ή δεύτερη γραμμής, με υλικό που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα από τις θέσεις 10 και κάτω στην Φούτμπολ Λιγκ.

Νίκας, Μανίκας, Λιας και Καραμπανίκας…

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα παίξει χαριστικά για μια ακόμα χρονιά στην Σούπερ Λίγκα, όπου χρειάστηκε την μεσολάβηση της πολιτείας για να αλλάξει ο κανονισμός για τα χρέη και αντί υποβιβασμού να μετατραπεί σε αφαίρεση έξι βαθμών. Χρειάστηκε ακόμη να γίνουν περίγελως πολλές ομάδες του Συνεταιρισμού, που άλλες απέφυγαν να εμφανιστούν στην ψηφοφορία για να μπορέσει να πάρει τις ψήφους που χρειαζόταν η ΠΑΕ Αλαφούζου και που χρειάστηκαν να ασκηθούν πιέσεις σε άλλες ΠΑΕ για να αλλάξουν την ψήφο τους. Με όλα αυτά ο ΠΑΟ έμεινε στην κατηγορία (το βάρος της φανέλας θα πουν ορισμένοι…) και όλα καλά…

Και ξεκινάει η μεταγραφική σεζόν και ο Παναθηναϊκός χωρίς σοβαρό μπάτζετ και με απαγόρευση μεταγραφών (σα να του ήρθε κουτί του Αλαφούζου αυτή η τιμωρία!), αναζητάει παίκτες μεταξύ Καμπετσή και Σιφναίου. Δεν θέλω να υποτιμήσω τα δύο παιδιά, δεν τα γνωρίζω άλλωστε, όμως μιλάμε για τον Παναθηναϊκό! Το υποτιθέμενο brand name που έφεραν ως επιχείρημα όσοι υποστήριζαν την παραμονή του ακόμα και με παράνομο τρόπο στη Σούπερ Λίγκα. Ποιο brand name όμως; Των προηγούμενων χρόνων; Μα είμαστε πια στο 2018 και οι τότε «πράσινοι» πριν 18-10 χρόνια δεν έχουν σχέση με την ομάδα Αλαφούζου….

Ποιο branbd name μας λένε όταν διαβάζεις την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό της σεζόν με την ολλανδική Αλκμααρ και σε πιάνει… ζάλη; Διούδης, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κoυλιμπαλί, Ινσούα, Δώνης, Κάτσε, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Ρεγκάκος. Ξέρετε τι μου θυμίζει; Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπανίκας, Γενικόλιας, Βουρδούμπας, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκονας! Τη παλια διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Συγγνώμη αλλά..

…Πόσο brand name πιστεύετε ότι είναι αυτό; Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ο προπονητής του, ο Γιώργος Δώνης. Όπως πέρσι όταν έφυγε ο Μολέδο, το καλύτερο που είχαν να δείξουν οι «πράσινοι» ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης που πάλευε μόνος του να σώσει ό,τι μπορούσε. Όμως μόνο με ηρωισμούς δεν χτίζονται ομάδες. Χρειάζονται λεφτά, διοίκηση, παίκτες και πολλά ακόμα…

Κι ενώ στον Παναθηναϊκό σφυρίζουν ακόμα προσφυγές και… λυπητερές, παρά την φερόμενη συμφωνία που ακόμα δεν έχει υπογραφεί με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, δεν υπάρχει μαντίλι να κλάψουν, εντούτοις κάποιοι μιλούν για νέα ομάδα που μπορεί να παίξει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να σβήσει έτσι την ποινή αποκλεισμού που του έχει επιβάλει η UEFA. Που έτσι και αποφασιστεί στην Σούπερ Λίγκα ότι πέφτουν περισσότερες ομάδες από δύο στο φετινό πρωτάθλημα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο σοβαρά από όσα έχουν κατά νου πολλοί φίλοι των «πράσινων»!

Όμως τι να λέμε; Όταν η παίζει φιλικό και ο οπαδός ρωτάει τον αρμόδιο ρεπόρτερ «πως δείχνει ότι θα παίζουμε, κάθετα ή με επιθέσεις από το πλάι; Θα έχουμε κατοχή μπάλας ή θα την αφήνουμε στον αντίπαλο και θα πάμε στην κόντρα;», τι να πεις; Όλοι έχουν μείνει στην εποχή του Πατέρα, τότε που η «μαύρη τρύπα» του Παναθηναϊκού μέσα σε μια σεζόν, από τα 7 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε στα 27! Δεν ξέρω που θα φθάσει ο φετινός ΠΑΟ. Μπορεί να πάει αρχικά καλύτερα του αναμενομένου καθώς υπάρχει και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ή της επιβίωσης, οπότε μπορεί να εμφανιστεί δεμένος και ψυχωμένος. Όμως με τόσο αδύναμο ρόστερ η λογική λέει ότι σε βάθος χρόνου θα παλέψει να σωθεί και όχι να φιλοδοξεί για ψηλότερα.

Και όσο καθυστερεί η υπογραφή της συμφωνίας Παϊρότζ με Αλαφούζο, τόσο τα πράγματα θα γίνονται επικίνδυνα. Όσο για τα περί 20 εκατ. που λένε ότι θα βάλει ο «μεγαλομέτοχος», τα ακούω βερεσέ. Πρώτον γιατί το κάνει όχι γιατί γουστάρει να τα βάλει αλλά γιατί φοβάται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και τον φοβάται γιατί ανά πάσα στιγμή, αφού έχει μετοχές στη κατοχή του, μπορεί να βάλει εκείνος τα λεφτά της αύξησης του ΜΚ και να του πάρει την ΠΑΕ. Και δεύτερον γιατί δεν έχει άλλη λύση από το να περιμένει πότε επιτέλους ο Ταϊλανδός θα υπογράψει τη συμφωνία τους. Αν υπάρχει συμφωνία, που λένε και γράφουν τα «παπαγαλάκια» του Αλαφούζου…