Η διπλή μάχη του Θανάση Ανδρούτσου

Βασικός μόνιμα πλέον στην Εθνική ο Θανάσης Ανδρούτσος, ψάχνει ξανά χρόνο και στον Ολυμπιακό. Η φουλ μπακ δράση του στη Σόλνα και η χρησιμότητά του για τα μαζεμένα ματς που έχουν οι Πειραιώτες. 

Η διπλή μάχη του Θανάση Ανδρούτσου

Μόνιμο στέλεχος στην ενδεκάδα του Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική είναι εδώ και πολύ καιρό ο Θανάσης Ανδρούτσος, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή στη δεξιά πλευρά της άμυνας σε τετράδα και σε ρόλο φουλ μπακ (στο σχήμα με τους τρεις στόπερ) στα τελευταία επτά παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από τον περασμένο Ιούνιο στα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία (όπου σκόραρε), τον Σεπτέμβρη στο φιλικό με την Ελβετία και στη συνέχεια στα επίσημα με Κόσοβο, Σουηδία, Γεωργία και το πρόσφατο ματς με τους Σουηδούς στην Στοκχόλμη.

Έχει κερδίσει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη του Ολλανδού ο παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς σε όλα αυτά τα παιχνίδια έχει γίνει αλλαγή μόνο προς το τέλος του φιλικού με την Ελβετία. Η απόδοσή του στο τελευταίο παιχνίδι συμβάδισε με εκείνη της ομάδας. Εξαιρετικός και γεμάτος ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο από την πλευρά του, δίχως ανάλογη συνέχεια στην επανάληψη. Θα μπορούσε πάλι να είχε προσέξει κάπως περισσότερο τις σέντρες του, διότι βγήκε αρκετές φορές με μεγάλη δύναμη μπροστά «οργώνοντας» το μέρος ευθύνης του, όμως δεν είχε πάντα σωστή ή καλή επιλογή στα γεμίσματα. Γενικά, πάντως, ήταν ακόμη μία αξιόλογη εμφάνιση από τον 24χρονο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται πάντοτε στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς στον σύλλογό του για τη συγκεκριμένη θέση.

Έχει παίξει σε αρκετά ματς φέτος ο Ανδρούτσος, ενώ βασικός ήταν τον Ιούλιο με τη Νέφτσι, τον Αύγουστο στη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς και τον Σεπτέμβριο στην άνετη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Κάποιες φορές ο Καρμπόβνικ και τώρα τελευταία ο φορμαρισμένος Λαλά τον έχουν κρατήσει στον πάγκο, αλλά με το ρυθμό που πήρε στα παιχνίδια της Εθνικής με Γεωργία και Σουηδία θα διεκδικήσει χρόνο στην προσεχή τριάδα αγώνων του Ολυμπιακού με ΠΑΣ, Άιντραχτ και ΠΑΟΚ. Έχοντας τη δυνατότητα να βοηθήσει σημαντικά, αλλά και πολύ παραπάνω αν φροντίσει να διορθώσει κάποιες αδυναμίες του. Διότι αμυντικά έχει ήδη διορθώσει πολλές, παίζοντας σε μία νέα θέση γι΄αυτόν...