FIFA: Σκέφτεται σοβαρά αλλαγή του κανονισμού του οφσάιντ!

Ρεπορτάζ του ιταλικού «Sky Sport Italia» αποκαλύπτει ότι η παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να προχωρήσει σε αλλαγή του ορισμού της ύπαρξης οφσάιντ, δίνοντας πλέον το αβαντάζ στον επιθετικό!

FIFA: Σκέφτεται σοβαρά αλλαγή του κανονισμού του οφσάιντ!

Πόσες και πόσες συζητήσεις επί συζητήσεων δεν έχει προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια ο ορισμός του οφσάιντ στο ποδόσφαιρο...

Ο κανονισμός που μαζί με εκείνον του πέναλτι αποτελούν τους δύο πιο αμφιλεγόμενους στην ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος παγκοσμίως...

Αμέτρητες φορές έχουμε δει γκολ να ακυρώνονται κυριολεκτικά για χιλιοστά. Και το γεγονός αυτό όχι μόνο αφαιρεί από το ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά και εντείνει τον προβληματισμό αν θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αλλάξει ο κανονισμός σε περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ως οριακές.

Ο θόρυβος τον οποίο έχει ξεσηκώσει αυτός ακριβώς ο προβληματισμός φαίνεται ότι έχει φτάσει μέχρι τα αφτιά της FIFA, η οποία σκέφτεται πλέον να αλλάξει τον κανονισμό του οφσάιντ!

Το παραπάνω αναφέρει δημοσίευμα του ιταλικού «Sky Sport Italia». Λέει για την ακρίβεια ότι στην παγκόσμια συνομοσπονδία είναι αποφασισμένοι να αφήνουν στο εξής το πλεονέκτημα στον επιθετικό αν υπάρχει οφσάιντ για κάποια χιλιοστά. Και επιπλέον να υπάρχει μια κάποια απόσταση προκειμένου να θεωρείται πως είναι σε θέση οφσάιντ ένας ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Sky Sport Italia», στόχος της FIFA είναι να προκύπτει οφσάιντ από την εξέταση του σημείου στο οποίο βρίσκεται το πίσω πόδι του επιτιθέμενου σε σχέση με το μπροστινό του αμυνόμενου, έτσι ώστε να είναι υπέρ του επιθετικού.

Οψόμεθα...