Παντελίδης: «Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση... 2,5 ομάδων!»

Ο Σάββας Παντελίδης ανέλυσε τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Παντελίδης: «Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση... 2,5 ομάδων!»

Αρχικά ανέφερε: «Μου αρέσει πολύ η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δύσκολα να εφαρμοστεί αυτό που κάνει στην Ελλάδα. Ψάχνουμε παίκτες που βάζουν γκολ γιατί και αυτό κάποιος πρέπει να το κάνει, αλλά οι ομάδες χτίζονται από πίσω και όσο πιο καλά είναι οργανωμένες πίσω τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση έχουν μπροστά».

Αναλυτικά όσα είπε στον Metropolis 95.5:

Για την εξέλιξη της Super League 1: «Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν βλέπω να έχουμε αδύναμο κρίκο. Κάποιος μπορεί να έλεγε ότι είναι ο Απόλλωνας, αλλά δεν είναι έτσι. Αυτό έχει βελτιωθεί ήδη τώρα που άλλαξε πρόσωπο στον πάγκο. Οι περισσότερες ομάδες θα έχουν απώλειες. Την 1η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχασαν βαθμούς σε ματς που άλλες χρονιές θα τα είχαν ξεπεράσει.

Θα έχουμε, ίσως, κάποια έκπληξη για την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Βόλος ήδη έχει ξεφύγει δέκα βαθμούς από κάποιες ομάδες και δεν είναι εύκολο να καλυφθούν. Ο Άρης είναι δύσκολο να μείνει εκτός, αλλά από την άλλη δέκα πόντοι είναι δέκα πόντοι».

Για το πόσο έχει επηρεάσει τα αποδυτήρια του Άρη το -6: «Μπορεί να επηρεάσει το δέσιμο. Επειδή υπάρχουν αρκετά καινούργια παιδιά και είναι σημαντικοί παίκτες. Τα αποδυτήρια χτίζονται ευκολότερα με επιτυχίες. Οτιδήποτε θέλεις να χτίσεις, με τις νίκες, γίνεται ευκολότερα και οποιαδήποτε εντολή του προπονητή περνάει, επίσης, πιο εύκολα. Στην αποτυχία, όταν επιλέγεις πρόσωπα, το παίρνουν ότι τους μεταφέρεις την ευθύνη. Γι' αυτό είναι και πιο δύσκολα να επιβάλλεις ποινές όταν η ομάδα χάνει».

Για την ομάδα που δεν τον πείθει: «Δεν με πείθει ο Ατρόμητος παρότι έχει κάνει καλές μεταγραφές. Περίμενα, βέβαια, τον Άρη να έχει περισσότερους βαθμούς. Ο Γκάμα ξέρει ακριβώς τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Όταν ήμουν εγώ είχε πάθει τον Ιανουάριο χιαστό και μετά ξαναέπαιξε προς το τέλος. Αυτό που βλέπω όσο λείπω από τον Άρη, είναι ότι ο καλός Μπρούνο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε έναν αγώνα».

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Πρέπει να λύσει πολλά θέματα και με την αμυντική της συμπεριφορά, αλλά και να βρει έναν σταθερό κορμό στην επίθεση. Ο τίτλος είναι υπόθεση για... 2,5 ομάδες. Μην βγάζουμε την ΑΕΚ τελείως εκτός. Το ματς του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο νόμιζες ότι τελείωσε στο 0-2, ενώ της ΑΕΚ στον Παναιτωλικό έλεγες ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το 2-2. Πρέπει να κάνει διαχείριση η ΑΕΚ. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη τους αναστάτωσε. Αν προλάβει να λύσει νωρίς τα θέματά της θα μπορέσει να βγάλει καλά πράγματα».

Για την επιλογή του Λουτσέσκου να βασιστεί σε παίκτες που γνώριζε: «Η επιλογή έγινε γιατί ήξερε ότι θα πάρει από νωρίς πράγματα από αυτούς. Ήξερε πόσο κοντά είναι σε αυτό που θέλει να πετύχει. Με τους περισσότερους ξεκίνησε από το 6-7, όχι από το μηδέν. Για παράδειγμα, αυτό που έκανε ο Μπίσεσβαρ με την ΑΕΚ που έκλεινε προς τα μέσα και γινόταν παραπάνω παίκτης στο κέντρο το έκανε και με τον Άρη παλαιότερα. Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε και ξεπέρασε το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα και, μάλιστα, στα επόμενα ματς που ήταν δύσκολα. Ασφαλώς τον βοήθησε και ο ρόλος του Αουγκούστο».

Για τον ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει: «Ένας που μου αρέσει και ξεχωρίζει είναι ο Τσούμπερ, αλλά και ο Μασούρας που είναι σε πολύ καλή φάση. Ο Ολυμπιακός, θέλω να πω, ότι δεν παίρνει βοήθειες από αυτούς που έρχονται από τον πάγκο. Του λείπει ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Φορτούνης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ο Χασάν».