Η FIFA χαιρέτισε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για σύντομη καραντίνα των διεθνών

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) χαιρέτισε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που επιτρέπει στους διεθνείς, ειδικά τους Νοτιοαμερικανούς, που αγωνίζονται στην Αγγλία να επωφεληθούν από μειωμένη καραντίνα κατά την επιστροφή τους από τις εθνικές ομάδες, μετά τους επόμενους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Η FIFA χαιρέτισε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για σύντομη καραντίνα των διεθνών

«Η FIFA χαιρετίζει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους παίκτες να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στους επόμενους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να επιστρέψουν από χώρες της κόκκινης λίστας υπό κατάλληλες συνθήκες καραντίνας. Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι σαφώς προτιμότερη από αυτήν που βιώσαμε τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση δεν αφορά όλους τους παίκτες και παραμένουμε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε την κατάσταση στα επόμενα διεθνή παράθυρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της FIFA.

Την Παρασκευή (01/10), οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της απελευθέρωσης ξένων διεθνών που επρόκειτο να ταξιδέψουν σε χώρες της κόκκινης λίστας, που είναι οι πιο πληγείσες από την πανδημία.

Οι παίκτες που έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό θα μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται και να παίζουν στους αγώνες των συλλόγων τους μετά το διεθνές παράθυρο του Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχείο ή ιδιωτικό κατάλυμα που παρέχεται από τον σύλλογο για δέκα ημέρες. Κατά την διάρκεια του διεθνούς παραθύρου τον Σεπτέμβριο, οι αγγλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αρνήθηκαν να αφήσουν παίκτες για διεθνείς αγώνες που διεξάγονται σε χώρες της κόκκινης λίστας, συμπεριλαμβανομένων πολλών χωρών της Αφρικής ή της Νότιας Αμερικής, λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας, στην οποία έπρεπε να τεθούν κατά την επιστροφή τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για παράδειγμα, είχε «κρατήσει» τον Ουρουγουανό επιθετικό της, Εντινσον Καβάνι, ενώ η Λίβερπουλ τον Αιγύπτιο επιθετικό, Μοχάμεντ Σαλάχ και αρκετούς Βραζιλιάνους διεθνείς.