Περέιρα: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, φίλος μου ο Μαρτίνς, πάμε για νίκη»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Με θερμά λόγια μίλησε ο Βίτορ Περέιρα για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα για το Europa League. Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Φενέρ. 

Περέιρα: «Μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, φίλος μου ο Μαρτίνς, πάμε για νίκη»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ο Βίτορ Περέιρα ξέρει καλά τον Ολυμπιακό από την παρουσία του στην ελληνική ομάδα, αλλά και φυσικά από όσα έχει πετύχει η ελληνική ομάδα στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Και ήταν λογικό να μιλήσει με πολύ θερμά λόγια ο προπονητής της Φενέρ για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (30/9) για το Europa League στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ενόψει του αγώνα η ομάδα του:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα, όπως είμαστε και εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει Πορτογάλο προπονητή με τον οποίο είμαστε φίλοι. Στο παιχνίδι θα ανταγωνιστούμε για να είμαστε ο καθένας καλύτερος από τον άλλον.

Ο στόχος μας είναι η νίκη. Πρόκειται για ομάδες του ομίλου που είναι κοντά η μία στην άλλη. Δε νομίζω ότι σε αυτό το γκρουπ υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Είναι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση και ανταγωνίζονται για την πρόκριση».

Ο Περέιρα είπε ότι έχει επιστροφές παικτών από τραυματισμούς, αλλά δεν τους υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς και ότι η επανένταξή τους θα γίνει σταδιακά. «Είναι προτιμότερο αυτό, από το να τους βάλουμε απευθείας σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε πάντως έντεκα μέσα στο γήπεδο»!

Ο προπονητής της Φενέρ αποθέωσε τον Κορεάτη αμυντικό του, τον Κιμ, λέγοντας ότι είναι ένας σούπερ παίκτης, από τους καλύτερους που έχει δει μέχρι τώρα. Ενώ δήλωσε ικανοποιημένος με την απόδοση του Μπερίσα, αλλά και γενικά όλων των παικτών του. Ρωτήθηκε και για το σύστημα με τους τρεις στόπερ που χρησιμοποιεί συνεχώς: «Το ακούω και το ξανακούω για τους τρεις στόπερ. Συνέχεια γίνεται λόγος γι΄αυτό. Δεν έχει όμως σημασία, αυτό που μετράει είναι ο δυναμισμός. Οι αριθμοί απλά δείχνουν πώς ξεκινάει ένα παιχνίδι, η στρατηγική και το σύστημα είναι αυτά που έχουν σημασία. Όταν δίνεις συνεχώς παιχνίδια δεν είναι εύκολο να διορθώνεις τα λάθη σου μέσα από τις προπονήσεις. Περισσότερο αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανάλυσης στο βίντεο και αυτό κάνουμε».

Όσο για την κριτική που δέχεται: «Αυτό αποτελεί τη γοητεία του ποδοσφαίρου. Όλοι νομίζουν ότι είναι προπονητές και παίκτες και κάνουν κριτική, όμως στην πραγματικότητα δε γνωρίζουν τίποτα. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ή δίνω σημασία, είναι όμως κάτι που με κρατάει ζωντανό. Να μιλούν για μένα συνέχεια είναι τελικά κάτι καλό για μένα».

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για τον έμπειρο Άγγλο στόπερ Στίβεν Κόκερ που πήρε φέτος το καλοκαίρι η Φενέρ αλλά τον έδωσε τον Σεπτέμβριο στην Γκαζιαντέπ και είπε ότι «είναι καλός παίκτης και χαρακτήρας, αλλά δεν ταιριάζει στο πλάνο μου».