Ο Ολυμπιακός πρώτος και (μπορεί και) καλύτερος...

Η σημασία της νίκης του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ενόψει Φενέρ και Παναθηναϊκού και οι σκέψεις που προανήγγειλε ο Μαρτίνς για τις επιλογές του μετά από ένα τρίποντο με δύναμη αυτή τη φορά στο κέντρο. 

Ο Ολυμπιακός πρώτος και (μπορεί και) καλύτερος...

Δεν ήταν απλό να νικήσει ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη τον Αστέρα από τη στιγμή που είχε μπροστά του δύο πολύ σπουδαία ματς για Ευρώπη και πρωτάθλημα, αλλά και με τον αντίπαλο να ψάχνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και πιθανώς και την πρώτη του νίκη. Δεν είχε περιθώριο η ομάδα του Ράσταβατς, αλλά δεν βρήκε σε κανένα σημείο του ματς να δείξει ότι μπορούσε να καταφέρει κάτι περισσότερο.

Το μήνυμα του Βαλμπουενά για τη Φενέρμπαχτσε

Και σε αυτό μπορεί κανείς να βγάλει το καπέλο στον Μαρτίνς και στην ομάδα του. Βοήθησε το γρήγορο γκολ του Τικίνιο, βοήθησε η πολύ καλή παρουσία της μεσσίας γραμμής με τους δύο Καμαρά και τον Μπουχαλάκη να είναι καθοριστικοί ανασταλτικά και δημιουργικά, βοήθησε σίγουρα και η πάντοτε απαραίτητη τύχη σε τέτοιες περιπτώσεις. Διότι αντί να γίνει το 1-1 στο 14', με το VAR να διαπιστώνει την παράβαση οφσάιντ, έγινε το 0-2 στο 23' με το λάθος του Παπαδόπουλου να παίζει μεγαλύτερο ρόλο για το γκολ από την προσπάθεια του Αγκιμπού (αφού η μπάλα άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα).

«Ατσαλάκωτος» από την Τρίπολη στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας αρκετά νωρίς και φέτος, με σκοπό να διατηρηθεί εκεί και μετά το ντέρμπι της Κυριακής (3/10) με τον Παναθηναϊκό, αλλά το μυαλό του να είναι τώρα στραμμένο στη μεγάλη μάχη της Πέμπτης (30/9) στην Τουρκία με την Φενέρ. Εκεί όπου ο ένας βαθμός θα είναι πολύτιμος, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει όχι για να μη χάσει, αλλά για να νικήσει.

Τα highlights του Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2 (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του να «καθαρίζει» το παιχνίδι στην Τρίπολη με δυναμικό παιχνίδι στο ξεκίνημα και εν συνεχεία να κάνει διαχείριση και ο ίδιος και οι παίκτες. Με τη διαφορά ότι δεν άφησαν το ματς στην τύχη του, καθώς στο πρώτο μέρος υπήρχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν επετράπη στον Αστέρα να κάνει κάποια μεγάλη φάση για να μειώσει και να επαναφέρει στον εαυτό του ελπίδες για αποτέλεσμα.

Μαρτίνς: «Σταθήκαμε όπως έπρεπε, έχω πλάνο και ενδεκάδα για τη Φενέρμπαχτσε»

Ο Ολυμπιακός δεν είχε και πάλι διάρκεια καλής απόδοσης από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν, όμως, ένα ματς ειδικών συνθηκών με βάση αυτά που ακολουθούν. Και με την ανάγκη να πάρουν ρυθμό παίκτες υπερπολύτιμοι για τη συνέχεια όπως ο Ελ Αραμπί και ο Εμβιλά που είχαν απουσιάσει λόγω τραυματισμού τις προηγούμενες ημέρες. Για να μη λέμε τα ίδια αυτή την περίοδο: πρώτα μετρούν τα αποτελέσματα και εν συνεχεία η σταδιακή βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Ο Ολυμπιακός κερδίζει, είναι στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη και συνεχίζει. Συνεχίζει να προσπαθεί για τα αποτελέσματα και για να φτιάχνει από ματς σε ματς την αγωνιστική εικόνα του. Τώρα όλη η προσοχή είναι να κρατηθεί στην κορυφή και στο Europa League μετά το πολύ δύσκολο ματς στην Κωνσταντινούπολη...