Θέαμα για… λίγους

Η ομάδα με τη μικρότερη δημοφιλία παίζει την καλύτερη μπάλα στη Σούπερ Λιγκ στο ξεκίνημα της περιόδου.

Θέαμα για… λίγους

Δεν είναι καν η δημοφιλέστερη ομάδα του Βόλου ο ΝΠΣ. Προηγούνται με διαφορά σε σχέση με την υποστήριξη των οπαδών της θεσσαλικής πόλης ο Ολυμπιακός και η Νίκη. Στη Σούπερ Λιγκ, εξάλλου, έχει τους λιγότερους οπαδούς απ’ όλες τις ομάδες. Άδειο μοιάζει το αχανές Πανθεσσαλικό, ιδιαίτερα σε ματς όπως το χθεσινό με τον Ατρόμητο, που δεν συγκαταλέγεται στις εμπορικές ομάδες της κατηγορίας.

Δεν χρειάζονται, ωστόσο, κοινό για να προσφέρουν θέαμα οι Θεσσαλοί. Το κάνουν γιατί είναι αποτυπωμένο… στο DNA αυτής της ομάδας. Από την περσινή σεζόν όταν στον πάγκο ήταν ο Άνχελ Λόπεθ (χθες αντίπαλος, καθοδηγώντας τον Ατρόμητο) στη φετινή όπου ο 32χρονος -επίσης Ισπανός- Γκιγέρμο Αμπασκάλ πρεσβεύει το δόγμα τού «όσα βάλουμε και όσα φάμε». Και για την ώρα βάζουν περισσότερα οι «κυανέρυθροι» και καμαρώνουν μόνοι στην κορυφή της κατάταξης, συνδυάζοντας γκολ και θέαμα. Έστω και για τους λίγους «πιστούς» που τους ακολουθούν.

Πίσω από τον Βόλο τον… τρομερό ακολουθεί «τριανδρία», στην οποία ξεχωρίζει ως παρουσία- έκπληξη ο ΠΑΣ. Η ομάδα των Ιωαννίνων τα καταφέρνει με όπλο την έξοχη αμυντική λειτουργία και την τακτική συγκέντρωση, απόρροια της καθοδήγησης του γερμανοτραφούς κόουτς Ηρακλή Μεταξά. Τρία ματς, τα δύο εξ αυτών εκτός έδρας, και παθητικό μόνο ένα γκολ. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έχει το εύκολο γκολ μπροστά, όπως φάνηκε και χθες στη Νίκαια, και το χειρότερο είναι πως θα λείψει σε όλη τη σεζόν αυτός που επέστρεψε για αυτήν ακριβώς τη δουλειά: ο αρχισκόρερ Πέδρο Κόντε.

Φυσικά ένας εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές προβλημάτισαν με την εικόνα τους στα δύο πρώτα παιχνίδια, ενώ έκαναν το αναμενόμενο ξέσπασμα κόντρα στον Απόλλωνα. Ακόμα και με τη φανέλα, όμως, είναι σε θέση να κερδίζουν ματς οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς μέχρι να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό, ώστε να συνδυάζουν θέαμα και ουσία όπως έκαναν τις προηγούμενες σεζόν.

Μαζί στο κλαμπ αυτών που ακολουθούν τον Βόλο είναι και η ΑΕΚ, η οποία, σε αντίστροφη πορεία με τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια δεινοπάθησε κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Έχει ποιότητα μπροστά ο «Δικέφαλος» αλλά και θέματα στην άμυνα που ζητούν λύση, αν θέλουν οι «κιτρινόμαυροι» να λογίζονται διεκδικητές του τίτλου.

Τέτοιος είναι στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως πορεύεται σε χαμηλό τέμπο στο ξεκίνημα της περιόδου, έχει ήδη υποστεί μία σημαντική γκέλα χάνοντας από τα Γιάννινα, ενώ κέρδισε σε Τρίπολη και Αγρίνιο χάρη στον γκολκίπερ Πασχαλάκη.

Σε ό,τι αφορά τους… μνηστήρες της πεντάδας, Άρη και Παναθηναϊκό, έβγαλαν στο μεταξύ τους παιχνίδι τις αδυναμίες τους. Πολύ άγχος, προβλήματα στη δημιουργία και στο σκοράρισμα, από νωρίς στη σεζόν αμφότεροι δείχνουν πως χρήζουν βελτίωσης για να μπορέσουν να σταθούν κοντά στους βασικούς διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.