Η απόλυτη εγγύηση για Ολυμπιακό στο Νο 1

Με διαφορά λίγων ωρών Βατσλίκ, Τζολάκης και Κρίστινσον απέδειξαν ότι στη θέση που ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα είναι σε εκείνη του τερματοφύλακα. 

Η απόλυτη εγγύηση για Ολυμπιακό στο Νο 1

Ο Τόμας Βατσλίκ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στη νίκη της Τσεχίας επί της Λευκορωσίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού εξουδετέρωσε τις λίγες περιπτώσεις που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και κράτησε την «φτωχή» σε σκορ νίκη της ομάδας του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού γνώρισε την αποθέωση από το κοινό των συμπατριωτών του για τις εμφανίσεις που είχε κάνει στο πρόσφατο EURO και τώρα ετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο εκτός έδρας ματς με το Βέλγιο, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρομέλου Λουκάκου που έχει ξεκινήσει «καυτός» τη σεζόν και με τα υπόλοιπα αστέρια μιας πανίσχυρης εθνικής ομάδας.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στη Δανία έπαιξε με την Εθνική U-21 σε ένα πολύ δύσκολο φιλικό κόντρα σε μία ομάδα που είχε αποκλειστεί στα πέναλτι στον ημιτελικό του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τη μετέπειτα κάτοχο του τουρνουά Γερμανία. Ήταν τυχερός στα πρώτα λεπτά όταν η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του και άτυχος αμέσως μετά όταν πέρασε κάτω από το σώμα του για το γκολ των Δανών. Σε ένα διάστημα αφόρητης πίεσης της ελληνικής ομάδας που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεχόταν αλλεπάλληλες επιθέσεις. Στη συνέχεια ο Τζολάκης έκανε εξαιρετικό ματς, σωτήριες επεμβάσεις και δεν δέχτηκε άλλο τέρμα με συνέπεια η Εθνική να ισοφαρίσει με τον Ιωαννίδη και να πάει τώρα με άλλη ψυχολογία στο επίσημο ματς της Τρίτης (7/9) στην Ισλανδία. Πάλι με βασικό φυσικά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ο Τζολάκης θα παίξει στην πατρίδα του Όγκμουντουρ Κρίστινσον, ο οποίος στο φιλικό με τον Άρη απέδειξε ότι μπορεί να είναι η τρίτη επιλογή αλλά παραμένει εξαιρετικά ποιοτική. Έχοντας μείνει πάλι εκτός από ευρωπαϊκή λίστα την αμέσως προηγούμενη μέρα, ο Ισλανδός ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών στην Θεσσαλονίκη, έχοντας ένα μόνο λάθος σε όλο το ματς λαθών από την ομάδα του, όταν έδωσε κατά λάθος πάσα εκτός περιοχής σε παίκτη του Άρη. Ο Κρίστινσον έκανε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις μετά το γκολ που δέχτηκε στο οποίο δεν είχε ευθύνη. Και δεν επέτρεψε στον Άρη ούτε να μεγαλώσει το προβάδισμά του ούτε να το ξαναπάρει μετά την ισοφάριση του Αβραάμ.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα γκρουπ τερματοφυλάκων, μαζί με τον Καραργύρη, για το οποίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και θα είναι μεγάλη δύναμη για την πειραϊκή ομάδα στους φετινούς στόχους της, παρόλο που έφυγε ένας άλλος σπουδαίος και μόνιμος την τελευταία τριετία, ο Ζοσέ Σα για την Premier League.