Ολυμπιακός: Η ομοιογένεια μιας νέας άμυνας

Ο Ολυμπιακός έχει (και θα έχει) πολλά νέα πρόσωπα στην άμυνά του κι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το «δέσιμο» για τη συνέχεια της σεζόν. 

Ολυμπιακός: Η ομοιογένεια μιας νέας άμυνας

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στην Μπρατισλάβα με την Σλόβαν έχοντας τον Τόμας Βατσλίκ να κάνει μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Παπέ Σισέ έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας επίσης για δεύτερη φορά. Πέρυσι, όταν ήρθε ο Σωκράτης, ο Σισέ είχε φύγει για την Γαλλία. Φέτος θα είναι μαζί σε αρκετά ματς και σε συνεργασία με το νέο τερματοφύλακα θα πρέπει σίγουρα να έχουν πολλά παιχνίδια για να αποκτήσουν την απαραίτητη ομοιογένεια ανάμεσα σε γκολκίπερ και κεντρικούς αμυντικούς. Στο πρώτο ματς με τους Σλοβάκους η ομάδα του Ολυμπιακού δέχτηκε μόλις μία τελική, διότι λειτούργησε σωστά ανασταλτικά όλο το σύστημα, αλλά στην Μπρατισλάβα οι δώδεκα τελικές των γηπεδούχων ήταν πολλές και έφεραν δύο γκολ, ένα δοκάρι και κάποιες ακόμη επικίνδυνες στιγμές.

Ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλα νέα πρόσωπα στην άμυνά του, όπως είναι ο Καρμπόβνικ ή όπως θα είναι ένας ή δύο ακόμη. Δεν είναι εύκολο. Πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν άλλοι. Ο Σα, ο Ραφίνια, ο Χολέμπας, ο Σεμέδο... Για τον Μαρτίνς χρειάζεται χρόνος, όπως και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Το κακό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ματς πρωταθλήματος στα πόδια του και θα πρέπει να πάει στους ομίλους του Europa και στα δύσκολα ματς με Άιντραχτ, Φενέρ και Αντβέρπ δίχως αυτή την απαραίτητη αμυντική ομοιογένεια. Θα πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, με το εξτρά πρόβλημα για τον προπονητή ότι δεν θα έχει αρκετούς από τους αμυντικούς του (παλιούς και νέους) το προσεχές διάστημα λόγω των διεθνών υποχρεώσεών τους. Είναι ένα «στοίχημα» για τον Μαρτίνς και τους έμπειρους ή λιγότερους έμπειρους παίκτες στην άμυνα του Ολυμπιακού να βρουν τις λύσεις. Με το μεγάλο μυστικό, βέβαια, να υπάρχουν σοβαρές βοήθειες από τους υπόλοιπους. Κάτι που έγινε στο πρώτο παιχνίδι των play off αλλά όχι στον επαναληπτικό...