Μεγάλο πρόβλημα για Ολυμπιακό η αναβολή της πρεμιέρας

Ο Ολυμπιακός θα παίξει μόνο με ένα (και αν) ματς πρωταθλήματος στους ομίλους του Europa League. Με πολλούς διεθνείς να λείπουν για αρκετές μέρες. Ο Μαρτίνς προσπαθεί να καταλάβει...

Μεγάλο πρόβλημα για Ολυμπιακό η αναβολή της πρεμιέρας

Η κριτική του Πέδρο Μαρτίνς προς τους επιτελείς του ελληνικού ποδοσφαίρου σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη της Super League είχε γίνει αμέσως μετά τον αγώνα με την Σλόβαν, με τον Πορτογάλο να εκφράζει τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την αναστάτωση που προκαλείται στον προγραμματισμό της ομάδας για τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περίμενε ότι τουλάχιστον στο τέλος του μήνα θα άρχιζε το πρωτάθλημα και θα είχε την ευκαιρία η ομάδα του να δώσει τον αγώνα με τον Ατρόμητο και να παίξει ακόμη ένα ματς πριν από τη συμμετοχής της στους ομίλους του Europa League εφόσον οριστικοποιηθεί η πρόκριση, την οποία ο πρωταθλητής Ελλάδας κρατά σφιχτά μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Με μεγάλη απογοήτευση ο Πορτογάλος πληροφορήθηκε ότι ούτε την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει αγώνας για τον Ολυμπιακό, με το πρώτο ματς (αν όλα πάνε καλά και βρουν τηλεοπτική στέγη οι ομάδες που δεν έχουν) για τη Super League να ορίζεται στις 11-12/9. Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο του ματς στις 16/9! Κι ενώ στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα λείπουν πολλοί διεθνείς (οι Έλληνες Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ανδρούτσος, οι δύο Καμαρά, ο Χασάν και πιθανώς κι άλλοι Αφρικανοί, όπως και ο Σεμέδο αν δεν είχε παραχωρηθεί έως τότε σε άλλη ομάδα).

Αν αυτό λέγεται σοβαρότητα πλαισίου για να μπορέσει ένα προπονητής να δουλέψει και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή προοπτική του και για την απαγκίστρωση από τις τελευταίες θέσεις των βαθμολογιών της UEFA, τότε ok...