Ολυμπιακός: Να παρουσιαστεί σοβαρός

Μετά τον Ονιεκούρου και ο Λόπες. Κι έκλεισαν τα κενά στα άκρα της επίθεσης αλλά και στο κομμάτι που αφορά το κενό του Φορτούνη και τις πολλές ανάσες στον Βαλμπουενά.

Ολυμπιακός: Να παρουσιαστεί σοβαρός

Εκείνο που έχει να διαχειριστεί πλέον ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ακραίοι μπακ αλλά κι ένας τουλάχιστον στόπερ (για να μην πω δύο) αν τελικά αποχωρήσουν οι Σεμέδο και Σισέ. Με λίγα λόγια, το παζλ του φετινού Ολυμπιακού συμπληρώνεται και δεν ασχολούμαι με το αν οι παίκτες αποκτήθηκαν νωρίς ή αργά. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Γιατί υπάρχει και η πλευρά εκείνη που λέει ότι αν ο Ολυμπιακός είχε κάνει τις μεταγραφές του ως την 1η Αυγούστου για να προλάβουν να παίξουν όλοι στα ματς με τη Λουντογκόρετς και τελικά η ομάδα έμενε πάλι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, θα είχαν… καεί όλοι. Εκτός από τους παλιούς και οι νέοι.

Το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι ότι άργησαν υπερβολικά οι μεταγραφές των ακραίων μπακ, όχι γιατί αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί τους αναζητάει πριν τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, όμως ακόμα το θέμα παραμένει ανοιχτό. Είναι βλέπετε και το γεγονός ότι αναζητούνται κοινοτικοί παίκτες, αφού οι θέσεις των ξένων είναι μετρημένες. Κάτι που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

Όσον αφορά τώρα τη διπλή μάχη με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, έχω να πω δύο πράγματα: το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Σλοβάκοι «κλαίγονται» από τη μέρα που έμαθαν ότι θα παίξουν με τον Ολυμπιακό, ότι δεν έχουν παίκτες, ότι έχουν μείνει μόνο 17-18 και τον χορό σέρνουν πατέρας και γιος Βάις. Όμως είναι κρίμα να «τσιμπήσουν» στον Ολυμπιακό με τέτοια «παραμύθια» που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να παίξουν με το μυαλό του. Ποια ομάδα δεν θέλει να μπει σε όμιλο, είτε αυτός είναι του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα είτε του Κόνφερενς Λιγκ; Όλες θέλουν. Αλλά καθεμία χρησιμοποιεί ό,τι όπλα διαθέτει. Και η Σλόβαν, επειδή δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και ποιότητας με τον Ολυμπιακό, προσπαθεί να κοιμίσει τον αντίπαλο.

Το δεύτερο έχει να κάνει με αυτή τη διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας των δύο ομάδων. Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν ο Ολυμπιακός, με όσα προβλήματα έχει αυτή την εποχή, δεν μπορέσει να αποκλείσει τους Σλοβάκους, τότε δεν αξίζει να μιλάει για ατυχίες ή για άλλες λεπτομέρειες. Όπως και να το κάνουμε, η Σλόβαν δεν μπορεί -θεωρητικά πάντα- να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους». Ακόμη και αυτόν τον μέτριο για την ώρα Ολυμπιακό. Όμως όλοι κρίνονται στο χορτάρι. Είσαι το μεγάλο φαβορί; Απόδειξέ το! Και μην πάτε μακριά. Στον β’ προκριματικό της διοργάνωσης η Σλόβαν απέκλεισε ομάδα από το Γιβραλτάρ. Και λόγω αδιαφορίας, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 3-1 εκτός έδρας, στη ρεβάνς στην έδρα της αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Συνεπώς δεν με τρομάζει. Οι όποιες αμφιβολίες έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι αρκετά έμπειρος για να αποφύγει τέτοιο κάζο που θα βυθίσει την ομάδα σε εσωστρέφεια με τις ανάλογες επιπτώσεις.

Με λίγα λόγια, είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίσει από την Πέμπτη το βράδυ κιόλας την πρόκρισή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να κοιτάξει μετά ως πού μπορεί να φτάσει. Αρκεί να παρουσιαστεί σοβαρός…