Ξέρει από Europa και Σλοβάκους ο Βατσλίκ

Αν τελικά είναι ο Τόμας Βατσλίκ στην εστία του Ολυμπιακού εναντίον της Σλόβαν (καθώς η εμπιστοσύνη στον Τζολάκη παραμένει δικαίως μεγάλη) έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Ανίκητος και δίχως παθητικό με την Σεβίλλη στα προκριματικά του Europa League, έχει τον «αέρα» των Σλοβάκων. 

Ξέρει από Europa και Σλοβάκους ο Βατσλίκ

Θεωρητικά ο Τόμας Βατσλίκ έχει το προβάδισμα για να παίξει με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αλλά μέχρι την τελική απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος άλλωστε έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια. Ας δούμε, όμως, κάποια πράγματα για τον διεθνή Τσέχο που έχουν σχέση με το Europa League και με τους Σλοβάκους.

Πριν από τρία χρόνια ο Βατσλίκ είχε υπερασπιστεί την εστία της Σεβίλλης σε προκριματικούς αγώνες για το Europa League (τη διοργάνωση που κατακτά με… συνέπεια η πρώην ομάδα του Τσέχου). Το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, είχε αγωνιστεί σε πέντε από τα έξι προκριματικά (στο ένα ήταν εκτός αποστολής γιατί είχε τραυματισμό) και δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ! Σερί που ασφαλώς θα θέλει να συνεχίσει και με τη νέα ομάδα του. Τότε η Σεβίλλη με τον έμπειρο τερματοφύλακα στην ενδεκάδα είχε νικήσει την Ουίπεστ 4-0, την Ζαλγκίρις εντός με 1-0 και εκτός με 5-0, αλλά και την Σίγκμα Όλομουτς από την πατρίδα του Βατσλίκ, με 1-0 εκτός έδρας και 3-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με την Σπάρτα Πράγας, ο Βατσλίκ είχε πανηγυρίσει νίκη (το 2012) στην Αυστρία με την Αντμίρα Βάκερ (2-0), ενώ το ντεμπούτο του με την Βασιλεία στην Ευρώπη ήταν μια βαριά ήττα από την Ρεάλ στο Μπερναμπέου με 5-1 για το Champions League. Στο αμέσως επόμενο, όμως, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε κάνει ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και η ελβετική ομάδα είχε νικήσει 1-0 την Λίβερπουλ…

Σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει αναμετρηθεί με Σλοβάκους, αλλά σε έξι αναμετρήσεις της Τσεχίας με την Σλοβακία ο Βατσλίκ μετράει πέντε νίκες και μία ήττα. Το Νοέμβριο του 2012 σε φιλικό η ομάδα του είχε νικήσει με 3-0, ενώ τον Μάρτιο του 2015 είχε χάσει 1-0 στην Σλοβακία, σε ματς που είχε αγωνιστεί αντίπαλος του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ο πρώην «ερυθρόλευκος» Βλάντιμιρ Βάις. Κάτι που θα γίνει ξανά τώρα, στα ματς με την Σλόβαν. Από κει και πέρα και σε πιο πρόσφατους αγώνες, ο Βατσλίκ με την Τσεχία είχε μόνο νίκες εναντίον των Σλοβάκων. Στο πλαίσιο του Nations League όλες. Τον Οκτώβρη του 2018 Σλοβακία-Τσεχία 1-2, με τον Κρμέντσικ (πρώην του ΠΑΟΚ) να βάζει ένα τέρμα για την ομάδα του Βατσλίκ. Το Νοέμβριο του 2018, Τσεχία-Σλοβακία 1-0 με συμπαίκτη του τον νυν άσο της Σλόβαν, τον Ζμρχάλ, ο οποίος είναι ένας από τους Τσέχους παίκτες που αγωνίζεται στην αντίπαλο του Ολυμπιακού. Τον Σεπτέμβριο του 2020, στην έδρα της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, η Τσεχία νίκησε με 3-1. Συνεπώς έχει και γνώση των συνθηκών γηπέδου που θα αντιμετωπίσει στις 26 του μηνός ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (σε εκείνο το ματς είχε βάλει γκολ πάλι ο Κρμέντσικ). Και τέλος, το Νοέμβρη του 2020, η Τσεχία με τον Βατσλίκ βασικό είχε νικήσει την Σλοβακία με 2-0.