Η πρόκριση που χάθηκε στο 0-1 και η επιστροφή του Βάις

Ο Ολυμπιακός πίστεψε ότι πέρασε όταν προηγήθηκε στο σκορ. Κι όταν μετά το 0-1 τον γλίτωσε μέχρι το ημίχρονο δυο φορές ο Μπα που όλοι κατηγορούν, χωρίς να φροντίσει να τελειώσει μια πρόκριση εκατομμυρίων. Τώρα πρέπει να αποκλείσει τον παλιόφιλο Βλαντιμίρ Βάις γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι για Conference. 

Η πρόκριση που χάθηκε στο 0-1 και η επιστροφή του Βάις

Όλοι λένε, ακόμη και ο Μαρτίνς που είχε λάθη λεπτομερειών στη διαχείριση, ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την ανάπαυλα του αγώνα της Βουλγαρίας με πολύ κακή εικόνα. Μόνο που ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε εντελώς από τη στιγμή που έβαλε το γκολ ο Εμβιλά. Πίστεψε ξεκάθαρα ότι είχε προκριθεί. Ότι αυτό έφτανε.

Προτού βγει στην επανάληψη και κάνει δώρα με αυτογκόλ, πέναλτι και αποβολές, ο Ολυμπιακός ήταν απολύτως απαράδεκτος αγωνιστικά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο. Τότε που ψυχολογικά ήταν στα πάνω του, αλλά και καμία κόπωση δεν υπήρχε από τα όντως πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία είπαμε και ξαναείπαμε. Μια χαρά δυνάμεις είχαν όλοι από το 31' μέχρι το 45'. Αλλά αντί να πάνε να τελειώσουν την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ, να βγάλουν ανωτερότητα και να αξιοποιήσουν τη δύσκολη θέση των γηπεδούχων, οι ερυθρόλευκοι νόμιζαν ότι είχαν ξεμπερδέψει. Με συνέπεια ο Μπα (που όλοι κατηγορούν για την απερισκεψία πράγματι στο 87΄, αν και θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αλλαγή), να χρειαστεί να κάνει δύο επεμβάσεις καμικάζι για να γλιτώσει το 1-1. Συν δυο αποκρούσεις του Τζολάκη σε σουτ του Ντεσπόντοφ και του Νεντιάλκοφ.

Ο Ολυμπιακός ούτε πλησίασε για το 0-2 και για να το τελειώσει το ματς εκεί. Πριν τελειώσει το ημίχρονο. Μετά ήρθαν οι καταιγίδες, το αυτογκόλ του Σεμέδο (με τον παίκτη που κάνει την κεφαλιά πάσα να είναι εντελώς μόνος του, να τα λέμε κι αυτά), το πέναλτι του Ανδρούτσου και τη νέα επιθετική ανυπαρξία όταν το 2-2 δεν έγινε 2-3 (με τον Μπα ακόμα μέσα), με ουσιαστικά μία μόνο καλή στιγμή, το σουτ του Μασούρα που έβγαλε ο γκολκίπερ. Για τότε βέβαια υπάρχει το ελαφρυντικό της κόπωσης απ' όσα συνέβησαν στη φετινή προετοιμασία με τα κρούσματα και τους τραυματισμούς. Αλλά από το 0-1 έως το φινάλε του ημιχρόνου όπως και η εικόνα στην αρχή της επανάληψης ήταν ξεκάθαρη υπεροψία και χαλάρωση. Κι όταν το κλαμπ διεκδικεί εκατομμύρια ευρώ από αυτή την πρόκριση, δεν μπορεί κανείς να χαλαρώνει.

Κι έτσι τώρα, αντί να παίξει ο Ολυμπιακός με την Μάλμε (που έκανε ακόμη μεγαλύτερο κάζο στην Ρέιντζερς του Τζέραρντ) για να τα δώσει όλα, με πιο ξεκούραστους τους παλιούς και με ενεργές τις μεταγραφές, για το Champions League, θα ανταμώσει ξανά τον Βλάντιμιρ Βάις, τον παλιόφιλο που είχε εντυπωσιάσει στο σύντομο πέρασμά του από τον Πειραιά και τώρα παίζει υπό τις οδηγίες του πατέρα του στην πατρίδα του.

Εκεί, πλέον, δεν μπορεί να υπάρξει υπεροψία και χαλάρωση ούτε για δευτερόλεπτο. Ναι εντάξει το καταλάβαμε, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε αν δεν είχε τα προβλήματα να είχε περάσει, αν ο Πέδρο δεν είχε κάνει το ένα ή το άλλο (οι πιο πολλοί στέκονται στα τρία στόπερ, άλλοι λένε γιατί δεν βγήκε νωρίτερα ο Μπα, γιατί δεν έμεινε ο Ελ Αραμπί να εκτελέσει ή γιατί δεν μπήκε ο Βατσλίκ για τα πέναλτι), αν οι πλάγιοι μπακ ήταν καλύτεροι, αν έπαιζε ο... Ονιεκούρου και όλα αυτά.

Αυτός ο Ολυμπιακός που έπαιξε στο Ραζγκράντ, με αυτούς τους παίκτες, χωρίς να είναι όλοι έτοιμοι και με όσα συνέβησαν, την πρόκριση μετά το γκολ του Εμβιλά την έχασε γιατί νόμισε ότι την είχε πάρει από το 31'. Με αυτό το γκολ. Όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε. Δέκα φορές να ξαναπαίξει αυτός ο ίδιος Ολυμπιακός και υπό τις ίδιες συνθήκες με την Λουντογκόρετς των πολύ αξιόλογων παικτών και προπονητή, θα την περάσει. Αλλά τώρα είναι αργά. Ας μη γίνει το ίδιο και με τον Βάις της Σλόβαν που είναι καλή ομάδα κι ας έχει μπάτζετ το εν δέκατο του Ολυμπιακού. Υπεροψίες και χαλαρότητες μακριά από εμάς πλέον κι ας πάει το σκορ και 0-2 στη ρεβάνς. Χάθηκαν πάρα πολλά στη Βουλγαρία, ας μη χαθούν κι άλλα. Δεν είναι ο Ολυμπιακός για Conference League. Ας πάνε άλλοι εκεί, όσοι μπορούν τέλος πάντων...