Τυχαίοι έλεγχοι για κορονοϊό στα γήπεδα της Premier League

Οι φίλαθλοι που θα παρευρίσκονται στους αγώνες της Premier League, θα υπόκεινται σε τυχαίους ελέγχους για την COVID-19, σε ορισμένα γήπεδα τις πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν όπως ανέφερε η Premier League.

Τυχαίοι έλεγχοι για κορονοϊό στα γήπεδα της Premier League

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παρέχουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού ή αρνητικού αποτελέσματος σε rapid test (48 ώρες πριν τον αγώνα) μέσω του NHS COVID Pass.

Επίσης, η διοργανώτρια Αρχή, πρόσθεσε ότι εργάζεται για την εισαγωγή των ελέγχων με «σταδιακό τρόπο, ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση και η μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Οι φίλαθλοι πρέπει επίσης να τηρούν έναν νέο κώδικα δεοντολογίας, είπε η λίγκα, ο οποίος περιλαμβάνει την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, την αποφυγή στενής επαφής με αγνώστους και την παρακολούθηση μονόδρομης σήμανσης στα γήπεδα.

«Παρόλο που το έθνος ανοίγει ξανά, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι αυτή η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Είναι πιθανό τα μέτρα ασφαλείας για τους αγώνες να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε άρση των μέτρων για την COVID-19 στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Τα κρούσματα COVID-19 της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά 5% την περασμένη εβδομάδα, με τη χώρα να αναφέρει 25.161 νέα κρούσματα COVID-19 τη Δευτέρα.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ