Ο Μουράτ Γιακίν αναλαμβάνει την Ελβετία

Ο Μουράτ Γιακίν αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής Ελβετίας, καθώς, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα ανακοινώσει την Δευτέρα (09/08) την πρόσληψη του παλαίμαχου κεντρικού αμυντικού.

Ο Μουράτ Γιακίν αναλαμβάνει την Ελβετία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nau.ch, ο 46χρονος Γιακίν, ο οποίος φόρεσε 49 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας, θα διαδεχθεί στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει τη γαλλική Μπορντό, αφού πρώτα οδήγησε την "Nati" στους «8» του EURO 2020.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής ομοσπονδίας δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο πρακτορείο Reuters για το όνομα του νέου τεχνικού, καθώς αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας».

Ο Γιακίν, ο οποίος αυτήν την στιγμή είναι προπονητής στην (σ.σ. ομάδα Β΄ κατηγορίας) Σαφχάουζεν, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελβετίας ως τεχνικός της Βασιλείας, την οποία οδήγησε στους ημιτελικούς του Europa League. Επίσης, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Τουν, Λουκέρνη, Σπαρτάκ Μόσχας, Γκρασχόπερς και Σιόν.

Σύμφωνα με τη Sonntags Zeitung, ο Γιακίν θα καθήσει στον πάγκο της εθνικής Ελβετίας στη φιλική αναμέτρηση της 1ης Σεπτεμβρίου με την εθνική Ελλάδας.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ