Ο Ονιεκούρου, ο Χασάν, ο Μιραλάς και ο Κολοβέτσιος!

Μερικά στοιχεία από το παρελθόν του Χένρι Ονιεκούρου που έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο! Ο Χασάν, ο Μιραλάς, ο Κολοβός κι ο Κολοβετσιος, ο Σα Πίντο 

Ο Ονιεκούρου, ο Χασάν, ο Μιραλάς και ο Κολοβέτσιος!

Ο Χένρι Ονιεκούρου αποτελεί την τέταρτη πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη του Ολυμπιακού στο φετινό καλοκαίρι μετά τους Τικίνιο, Κούντε και Βατσλίκ, με τον Νιγηριανό εξτρέμ που έχει θητεύσει με μεγάλη επιτυχία σε Βέλγιο και Τουρκία (στην Γαλλία δεν «έπιασε», στην Έβερτον δεν μπόρεσε να παίξει για γραφειοκρατικούς λόγους) και έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε μερικά πράγματα από την καριέρα του που έχουν σχέση με νυν ή παλαιότερα πρόσωπα του Ολυμπιακού ή και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ονιεκούρου θα βρει πολλούς Αφρικανούς διεθνείς στον Ρέντη, αλλά ως αντίπαλος με την Εθνική Νιγηρίας έχει παίξει μόνο με τον Αχμέντ Χασάν! Με τους άλλους δεν έχει τύχει. Ήταν ένα φιλικό Νιγηρίας-Αιγύπτου 1-0 το 2019 με τον Ονιεκούρου βασικό και τον Χασάν να μπαίνει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα τελευταία του γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα τα έβαλε τον περασμένο Μάρτιο σε ένα ματς Καϊσέρισπορ-Γαλατά 0-3. Μπήκε αλλαγή στο 68' και σκόραρε δύο φορές στο 81' και στο 89'. Με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού να είναι βασικός σε εκείνο το παιχνίδι.

Με τον Κέβιν Μιραλάς δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν στην Έβερτον, αλλά ο διεθνής Βέλγος άσος που έχει περάσει δύο φορές από τον Ολυμπιακό και ξέρει καλά τον Ονιεκούρου από τα κατορθώματά του στο πρωτάθλημα Βελγίου με Έουπεν και Άντερλεχτ, τον έμαθε και στην Τουρκία πρόσφατα από την... καλή! Γκαζιάντεπσπορ-Γαλατά 1-2 με τον Μιραλάς στην επίθεση των γηπεδούχων και τον Ονιεκούρου να βάζει και τα δύο γκολ της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Με προπονητή της Γκαζιαντέπ τον Ρικάρντο Σα Πίντο, πρώην του Ατρόμητου.

Ή ακόμη και ότι στο Γαλατά-Ανκαρουγκουτσού 6-0 με χατ τρικ του Νιγηριανού, στα χαφ των φιλοξενούμενων... υπέφερε ο πρώην του Άρη Ρικάρντο Φατί.

Ο Ονιεκούρου στο Βέλγιο είχε βάλει δύο γκολ σε ένα Μαλίν-Άντερλεχτ 3-4, με τον Δημήτρη Κολοβό να τον θαυμάζει από τον πάγκο των γηπεδούχων. Κι άλλες πολλές τέτοιες ιστορίες υπάρχουν για το Νιγηριανό που σίγουρα θα ξέρει πολλά για τον Ολυμπιακό και από τη συνύπαρξή του στη Γαλατά με τον Τζίμι Ντουρμάζ, καθώς τον Ομάρ δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει. Οταν επέστρεψε τον περασμένο χειμώνα ο Ονιεκούρου στη Γαλατά είχε ήδη τραυματιστεί στα μάτια ο Νορβηγός πρώην «ερυθρόλευκος».