Η Λουντογκόρετς 3-0 και βλέπει μόνο Ολυμπιακό

Η Λουντογκόρετς νίκησε 3-0 την ΤΣΣΚΑ 1948 για το πρωτάθλημα Βουλγαρίας και πλέον αφιερώνεται στον αγώνα της Τρίτης (3/8-22.00) με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άλλαξε όλη την ομάδα ο προπονητής, σκόρερ οι Τεκπετέι, Ροτάριου, Μανού

Η Λουντογκόρετς 3-0 και βλέπει μόνο Ολυμπιακό

Με το μυαλό ξεκάθαρα στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό (3/8-22.00) στον Πειραιά για την τρίτη προκριματική φάση του Champions Legue η Λουντογκόρετς κατάφερε να είναι αποτελεσματική ξεκουράζοντας την καλή ενδεκάδα της και να συνεχίσει με δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της χώρας της. Αυτή τη φορά επικράτησε στην έδρα της, στη «Χουβεφάρμα Αρίνα» στο Ραζγκράντ, της ΤΣΣΚΑ 1948 με 3-0. Και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό, καθώς ενδιάμεσα δεν θα δώσει άλλο ματς, από τη στιγμή που η βουλγαρική ομοσπονδία ανέβαλλε την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για να διευκολύνει την προσπάθεια των δύο ομάδων στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άλλαξε πάλι όλη την ομάδα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ματς με την Μούρα, όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Πλόβντιβ, στη νίκη με 3-1 επί της Λοκομοτίβ. Έκανε δέκα αλλαγές αφήνοντας βασικό μόνο τον Γκανέζο εξτρέμ Μπερνάρ Τεκπετέι που άνοιξε το σκορ, ενώ έμειναν εκτός ενδεκάδας οι Κάχλινα, Ικόκο, Βερντόν, Πλάστουν, Νεντιάλκοφ, Γκονζάλβες, Σαντάνα, Κάουλι, Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου που λογικά θα είναι βασικοί το βράδυ της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο πρώτο ημίχρονο η Λουντογκόρετς παρά το ότι είχε την υπεροχή και κέρδισε επτά κόρνερ, δεν έκανε ούτε μία καλή ευκαιρία μέχρι να σκοράρει ο Τεκπετέι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (στο 45+4'!) από προσπάθεια του Σισίνιο. Αντιθέτως ο Σέρτζιο Παντ, ο Ολλανδός γκολκίπερ της, χρειάστηκε να επέμβει στο 34' και στο 41' σε σουτ παικτών της ΤΣΣΚΑ 1948.

Στην επανάληψη η αντίπαλος του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά και έχασε ευκαιρίες με τον Τσιμποτά στο 49' και τον Γιάνκοφ στο 50'. Στο 57΄ο Τσιμποτά και στο 60' ο Σισίνιο είχαν κι άλλες καλές στιγμές, για να γίνει το 2-0 στο 65' με τον Ρουμάνο Ντορίν Ροτάριου. Η Λουντογκόρετς έκανε πλέον ό,τι ήθελε στο γήπεδο και έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Έλβις Μανού πάλι από ασίστ του εξαιρετικού Σισίνιο στο 73'. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έκοψαν το ρυθμό τους, αλλά στο 91' είχαν δοκάρι με τον Ροτάριου.

Κίτρινες κάρτες για την Λουντογκόρετς είδαν οι Σισίνιο στο 22' ,Τεκπετέι στο 39', Τερζίεφ στο 61'.

Η Λουντογκόρετς αγωνίστηκε ως εξής: Πάντ - Σισίνιο, Ζοσουέ, Τερζίεφ, Πίνας - Μπάντζι (62' Γκονζάλβες) - Γιάνκοφ, Μανού, Τσιμποτά (74' Ντεσπόντοφ), Τεκπετέι (62' Ροτάριου) - Βάντερσον (62' Ολιβέιρα)