H πρόκριση είναι 100% στο χέρι του Ολυμπιακού

Ας υπάρχουν πρωτοφανείς σε αριθμό απουσίες, ας είναι το γήπεδο σε άθλια κατάσταση, ας «καίγεται» η Νέφτσι. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και να γιατί. 

H πρόκριση είναι 100% στο χέρι του Ολυμπιακού

Σε κανονικές συνθήκες ο αποψινός (20.00) επαναληπτικός του Ολυμπιακού στο Μπακού με τη Νέφτσι θα ήταν απλή υπόθεση. Λογικά η πρόκριση θα είχε τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολλές απουσίες και έχασε δύο παίκτες στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τώρα, με το 1-0 του πρώτου αγώνα, θεωρητικά όλα είναι ανοιχτά. Η Νέφτσι στο τραγικό από κάθε άποψη γήπεδό της και με τη συμπαράσταση των οπαδών της, θα επιχειρήσει την υπέρβαση απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει ακόμη περισσότερες απώλειες σε σχέση με τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και οι εκπλήξεις στα προκριματικά των διοργανώσεων της UEFA είναι στο πρόγραμμα, μόνο που αυτή η συγκεκριμένη πρόκριση είναι 100% στο χέρι του Ολυμπιακού. Είναι ξεκάθαρα δική του υπόθεση. Και να δύο πολύ απλοί λόγοι.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα προκριματικά με τον Πέδρο Μαρτίνς. Έχει μόνο προκρίσεις και καμία ήττα. Επιπλέον, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να δεχτεί δύο γκολ για να μείνει έξω, αλλά να θυμηθούμε ότι σε έξι εκτός έδρας προκριματικούς αγώνες του με τον Μαρτίνς προπονητή έχει δεχτεί δύο γκολ συνολικά την τελευταία τριετία. Ένα από την Μπέρνλι και άλλο ένα από την Κράσνονταρ. Μπορεί η Νέφτσι να βάλει δύο γκολ, μην έχοντας και τον κορυφαίο σκόρερ της;

Και δεύτερον, θα πρέπει να μη σκοράρει ο Ολυμπιακός κόντρα σε μία άμυνα που έχει δεχτεί τέρμα σε όλα τα φετινά παιχνίδια της. Στα φιλικά στην Σλοβενία από Ολύμπια Λουμπλιάνα, Ντομζάλε και Σπαρτάκ Μόσχας, στα δύο επίσημα με την Ντιναμό Τιφλίδας και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κι αν δεχτεί γκολ και απόψε η Νέφτσι από μία ομάδα που δεδομένα μπορεί να το κάνει και αυτός θα είναι ο σκοπός της, τότε οι ήδη περιορισμένες ελπίδες της θα εξανεμιστούν.

Προσοχή, προσήλωση, πείσμα, πάθος, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλές λέξεις ακόμη για το τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο Μπακού. Πολύ απλά θα κλείσω υποστηρίζοντας ότι παραμένει το ακλόνητο φαβορί. Είναι πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο και έχει νικήσει με καθαρό σκορ στο πρώτο ματς. Όλα περνούν από το δικό του χέρι.