Τζόνσον: Απαγορεύει την είσοδο στα γήπεδα σε όσους επιτίθενται ρατσιστικά στους παίκτες

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα σε όσους οπαδούς επιτίθενται ρατσιστικά στους ποδοσφαιριστές μέσω social media.

Τζόνσον: Απαγορεύει την είσοδο στα γήπεδα σε όσους επιτίθενται ρατσιστικά στους παίκτες

Οι Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σακά και Τζέιντον Σάντσο ήταν οι τρεις παίκτες της Αγγλίας που έχασαν το πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ». Μετά τον αγώνα, και οι τρεις έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών επιθέσεων μέσω social media.

Ο επικεφαλής της βρετανικής Κυβέρνησης, Μπόρις Τζόνσον, αρχικά καταδίκασε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, ενώ ζήτησε να υπάρχει έλεγχος των ρατσιστικών σχολίων. Με νέα ανακοίνωσή του δήλωσε πως θα λάβει δραστικότερα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα τιμωρήσει τους οπαδούς επιτίθενται με ρατσιστικά σχόλια στα social media στους παίκτες, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στα γήπεδα, ώστε να περιορίσει το φαινόμενο.

«Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι να λάβουμε πρακτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε την αλλαγή του καθεστώτος απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, έτσι ώστε εάν έχετε διαπράξει ρατσιστική επίθεση στο διαδίκτυο εναντίον ποδοσφαιριστών, να μην μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά τον αγώνα. Χωρίς εξαιρέσεις και δικαιολογίες», δήλωσε ο Τζόνσον.