Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε έλεγχο των ρατσιστικών σχολίων

Σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τους εκπροσώπους των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους ζήτησε να λάβουν μέτρα κατά των ρατσιστικών επιθέσεων διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε έλεγχο των ρατσιστικών σχολίων

Την πρόθεσή του να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο, αναφορικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ποδοσφαιριστών μέσω social media, έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο.

Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα, για τα πέναλτι που έχασαν στον τελικό του Euro 2020 με την Ιταλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε επέκταση της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Παράλληλα, ο Τζόνσον δήλωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat, Instagram) και ξεκαθάρισε ότι, εφόσον δεν συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο και δεν αποβάλλουν το μίσος και το ρατσισμό από τις πλατφόρμες τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ως και 10% των εσόδων τους σε παγκόσμια κλίμακα.