Ολυμπιακός: Ο «Νο1 στόχος» Παβόν, η Μπόκα Τζούνιορς, τα οικονομικά και η συνιδιοκτησία

Ο Αργεντινός εξτρέμ, Κριστιάν Παβόν, θέλει να έρθει Ελλάδα και πλέον ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τυπικά από χθες (4/7) τις διαπραγματεύσεις με την Μπόκα Τζούνιορς. Στο τραπέζι και το σενάριο συνιδιοκτησίας!

Ολυμπιακός: Ο «Νο1 στόχος» Παβόν, η Μπόκα Τζούνιορς, τα οικονομικά και η συνιδιοκτησία

Ο Ολυμπιακός μιλάει με τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα για τη θέση των εξτρέμ. Τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής, τέσσερις παίκτες που εκτιμά ότι θα κάνουν τη διαφορά. Οι Κριστιάν Παβόν, Εντμίλσον Τζούνιορ, Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού και Ρις Νέλσον είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Πειραιώτες και στο λιμάνι πιστεύουν ότι ένας εξ αυτών αναμένεται να καταλήξει στο λιμάνι. Το γράφαμε και προ ημερών ότι οι λιγότερο χρονοβόρες είναι οι περιπτώσεις των Παβόν και Εντμίλσον γιατί πιέζουν τις ομάδες τους να πάνε στην Ευρώπη. Χθες λοιπόν οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το πρώτο βήμα. Επιβεβαιώνεται και από την Μπόκα Τζούνιορς (προς τους ρεπόρτερ της) ότι χθες τα ξημερώματα έφτασε έγγραφο από τον Ολυμπιακό για να ρωτήσει τα πάντα γύρω από τον Παβόν σχετικά με τις απαιτήσεις της για τον ποδοσφαιριστή. Οι «ερυθρόλευκοι», αφού τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα με τον μάνατζερ του 25χρονου Αργεντινού, προχώρησαν στο επόμενο στάδιο. Στην «ενόχληση» προς την Μπόκα, κάτι που συνέβη χθες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στο Μπουένος Άιρες. Αφού ξεπεράστηκε το πρώτο εμπόδιο που αφορούσε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή (σ.σ. είναι «ψημένος» με το πρότζεκτ του Ολυμπιακού), πλέον στο λιμάνι έχουν «γκαζώσει» για να τα βρουν με την Μπόκα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν ακόμα και τρεις εβδομάδες.

Αυτό που έχει ως «όπλο» ο Ολυμπιακός είναι τη στάση του παίκτη. Απλώς υπάρχει ένα «αλλά» στην υπόθεση. Το γεγονός ότι ο Παβόν έχει τσακωθεί με όλη τη διοίκηση του συλλόγου του Μπουένος Άιρες είναι πολύ πιθανό να του σπάσουν τα νεύρα. Ναι μεν αναμένεται στο τέλος να τον αφήσουν να πάρει μεταγραφή γιατί δεν θέλουν να τον χάσουν ελεύθερο του χρόνου, αλλά το θέμα είναι να μην το παρατραβήξουν. Για την ώρα συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία της Μπόκα και μάλιστα είναι και από τους πιο ορεξάτους παίκτες της! Τα ρεπορτάζ στην Αργεντινή αναφέρουν ότι ο Παβόν ναι μεν έχει αλλού το μυαλό του και είναι «φευγάτος» με την εικόνα που έχει εκτός γηπέδου, ωστόσο στην προπόνηση είναι 100% συγκεντρωμένος για να μη δίνει το παραμικρό δικαίωμα.

«Παίζει» τελικά το σενάριο συνιδιοκτησίας

Κύκλοι μάνατζερ υποστηρίζουν ότι η Μπόκα δεν τον πουλάει με λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια ποσά δεν μπορεί να γίνει καμία μεταγραφή του Παβόν στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να βγάλουν αρκετά χρήματα από τα ταμεία τους για να πάρουν έναν βαρβάτο εξτρέμ, ωστόσο δεν θα πάνε και με τα... νερά της Μπόκα. Φημολογείται ότι θα κυνηγήσουν την απόκτησή του με το καθεστώς που είχε υπάρξει με τον Ποντένσε. Κάτι σαν συνιδιοκτησία. Τότε βέβαια με τον Ποντένσε ήταν δανεισμός και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τη Σπόρτινγκ στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, επειδή με την Μπόκα δεν μπορεί να γίνει δανεισμός, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το 2022, το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει με συνιδιοκτησία ή έστω με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Στην Αργεντινή θεωρούν υπερβολικά τα 10 εκατομμύρια. Πιστεύουν ότι μπορεί το ντιλ να επιτευχθεί με ένα ποσό στα 7 εκατομμύρια και σε περίπτωση συνιδιοκτησίας ή υψηλού ποσοστού μεταπώλησης, τότε ο Ολυμπιακός να βγάλει από τα ταμεία του ένα ποσό της τάξεως των 3,5-4 εκατομμυρίων. Μπαίνουμε από σήμερα σε ένα κρίσιμο δεκαήμερο για τον Παβόν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πιστεύουν ότι έχουν σοβαρές πιθανότητες να τον φέρουν στην Ελλάδα. Κι αυτό το πιστεύουν γιατί βλέπουν τον Αργεντινό εξτρέμ να θέλει σαν τρελός να κάνει την πρώτη του ποδοσφαιρική απόπειρα στα γήπεδα της Ευρώπης.