Η σημασία των «φιλικών» γκολ του Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν έχει παράδοση σε γκολ προκρίσεων για τον Ολυμπιακό και το ότι ξεκίνησε δυναμικά στα φιλικά έχει μεγάλη αξία. Ειδικά με τις ατυχίες στην επίθεση...

Η σημασία των «φιλικών» γκολ του Χασάν

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ατυχία στη φετινή προετοιμασία με τους τραυματισμούς και έχει πληγωθεί στον επιθετικό τομέα χάνοντας τον Φορτούνη για μεγάλο διάστημα και τώρα τον Τικίνιο για μικρότερο. Ουσιαστικά δεν θα είχε τον Βραζιλιάνο λόγω τιμωρίας στα τρία πρώτα προκριματικά, τώρα θα τον χάσει για ολόκληρη αυτή τη διαδικασία. Συνεπώς χρειάζεται να έχει σε καλή κατάσταση τα άλλα επιθετικά «όπλα» του για να βρει τα γκολ που χρειάζεται και να συνεχίσει μέχρι τον τελικό στόχο των ομίλων του Champions League.

Ο Ελ Αραμπί είναι θέμα χρόνου να πάρει μπροστά, ο Μασούρας επίσης θα αρχίσει με συνέπεια να βρίσκει δίχτυα, ο νέος εξτρέμ είναι καθ' οδόν, ο Τσούμιτς με τον Ραντζέλοβιτς έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Φυσικά μία από τις εγγυήσεις στο σκοράρισμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας παραμένει ο Αχμέντ Χασάν. Κι ο Αιγύπτιος έχει μπει καλά στην προετοιμασία, έχει επαφή με την αντίπαλη εστία (πολύ ωραίο και δύσκολο το τελείωμά του με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας) και δείχνει ότι παραμένει σοβαρότατη επιλογή για την επίθεση της ομάδας.

Ο Χασάν στην προηγούμενη περίοδο είχε βάλει τα πολύ καθοριστικά γκολ προκρίσεων του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ στον όμιλο του Champions League και επί της PSV στη ρεβάνς της Ολλανδίας στο Europa League. Τώρα θα είναι ξανά υπερπολύτιμος στις μάχες των προκριματικών μαζί με τον Ελ Αραμπί όταν επιλέγονται δύο επιθετικοί ή όταν έρχεται από τον πάγκο ή όταν είναι μόνος του στην ενδεκάδα.

Ο Αιγύπτιος ψηφίστηκε πρόσφατα ως ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Ελ Αραμπί. Ήταν κάτι πολύ θετικό για τον ίδιο και το φετινό ξεκίνημά του, το οποίο έχει ήδη ενισχυθεί ψυχολογικά από τα γκολ του στα φιλικά. Το αφρικανικό δίδυμο στην επίθεση του Ολυμπιακού θα έχει ξανά τον πρώτο λόγο, μέχρι να υποδεχτεί ξανά τον τρίτο της παρέας, τον Τικίνιο, με την ελπίδα όλων αυτό να γίνει σε όμιλο Champions League.