Χρειάστηκαν μερικά λεπτά για Ολυμπιακό και Κούντε

Ο Πιερ Κούντε μπήκε στο «κλειστό κλαμπ» των παικτών του Ολυμπιακού που από την πρώτη στιγμή έδειξαν τι θα προσφέρουν...

Χρειάστηκαν μερικά λεπτά για Ολυμπιακό και Κούντε

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί ο Πιερ Κούντε (έτσι ονομάζεται, όπως διευκρίνισε ο ίδιος και όχι Κουντέ) στον Ολυμπιακό. Θα είναι γελοίο να υποστηρίξει κανείς ότι ο Καμερουνέζος θα αφήσει εποχή στην ελληνική ομάδα ή θα αποτύχει. Μερικά λεπτά τον είδαμε, μέσα στην καταιγίδα του Κουφστάιν. Είναι αρκετά για να καταλάβουμε κάποια πράγματα; Πιστεύω ναι...

Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που χρειάζονται το χρόνο τους. Για να προετοιμαστούν καλά, για να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, για να μπορέσουν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έτσι γίνεται. Ο εξαιρετικός Γκιγιέρμε έκανε δύο μήνες για να μπει στο «πλάνο Μαρτίνς» και να γίνει υπερπολύτιμος και αναντικατάστατος μέχρι να φύγει για τα πετροδόλαρα.

Υπάρχουν κι άλλοι που μπαίνουν στο γήπεδο και «φωνάζουν». Προσφέρουν εμπιστοσύνη ότι εκτός απροόπτου ή εμποδίων που μπορεί να προκύψουν, θα ενισχύσουν αφάνταστα μια ομάδα. Από το πρώτο λεπτό. Δεν χρειάζονται χρόνο και προσαρμογή για να «συστηθούν». Ο Ολυμπιακός είχε αρκετούς τέτοιους νεοαποκτηθέντες σε όλα τα χρόνια του, ο Κούντε είναι ένας από αυτούς.

Δύο ενέργειες χρειάστηκαν για να κατανοήσουμε το «εντυπωσιακό» του νέου χαφ. Κυρίως αυτή στο γκολ, όταν μετά το κόψιμο του Σουρλή στο κέντρο, μπήκε σαν σίφουνας στη φάση, απέφυγε σαν σταματημένο έναν αντίπαλο και εφόρμησε προς την περιοχή. Για να πασάρει στον Ελ Αραμπί κι από την ασίστ του Μαροκινού να έρθει το γκολ από τον σκόρερ «τρέιλερ» Βασίλη Σουρλή.

Περιμένουμε τα επόμενα φιλικά για να παρακολουθήσουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον Κούντε. Σίγουρα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα απόδοσης σε αυτό το πρώτο διάστημα. Κάποιες φορές μπορεί να προκύψουν λάθη ασυνεννοησίας. Λογικό είναι. Έχω, ωστόσο, την αίσθηση ότι αυτό το «τούρμπο» που εμφανίστηκε μέσα στη νεροποντή της Αυστρίας, θα το απολαύσουμε πολλές φορές όσο καιρό μείνει στην Ελλάδα και στην κορυφαία ομάδα της χώρας...