Χαμόγελα... πλαγίως στον Ολυμπιακό

Η απόδοση όλων των μπακ που χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού ήταν απολύτως ικανοποιητική. Ακόμη και με πειραματισμούς ή «ντεμπούτα»

Χαμόγελα... πλαγίως στον Ολυμπιακό

Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη, αυτό το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού εναντίον της Βόλφσμπεργκερ θα είχε πολύ περισσότερα θετικά από αρνητικά δείγματα από το ξεκίνημα κιόλας της φετινής προετοιμασίας.

Είναι φυσικά πολύ νωρίς για κρίσεις αγωνιστικού περιεχομένου, από τη στιγμή μάλιστα που στο συγκεκριμένο ρόστερ θα υπάρξουν και αρκετές αλλαγές. Σε ένα βασικό κομμάτι, πάντως, τα χαμόγελα περίσσεψαν σε αυτό το πρώτο δείγμα. Στο κομμάτι που αφορά στους μπακ της ομάδας.

Ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του το νέο αριστερό μπακ που θα αποκτηθεί μετά τις εξελίξεις με τον Χολέμπας, όπως και τον Ντρέγκερ που δεν έχει ενσωματωθεί έως τώρα στην προετοιμασία. Ο Πορτογάλος, όμως έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί ένα πλούσιο ρόστερ και να αντλεί μέσα από αυτό διάφορες ευκαιρίες.

Για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Μάριου Βρουσάι στη θέση του δεξιού μπακ στο πρώτο 25λεπτο (μέχρι τις εσωτερικές αλλαγές που επέφερε ο τραυματισμός του Φορτούνη) είναι μια ιδέα που μπορεί να την ξαναδούμε να υλοποιείται.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος μπορεί να παίζει σε κάθε θέση της ενδεκάδας και στο ίδιο διάστημα ήταν ο καλύτερος παίκτης της, ως αριστερός μπακ.

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος δεν είχε κάνει καλή προθέρμανση και πέρασε ξαφνικά στο γήπεδο, αλλά ούτως ή άλλως θα περιμέναμε να φανεί σχετικά απροετοίμαστος «στα βαθιά» από τόσο νωρίς. Είδαμε ένα παιδί δίχως τρακ, με πολλά προσόντα και τρεξίματα, με το αριστερό του πόδι να κάνει...διάφορα και με επιθετικές αρετές όπως στην μπαλιά του προς τον Τικίνιο για την πρώτη ευκαιρία του Βραζιλιάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κένι Λαλά ήταν εντελώς διαφορετικός από ό,τι θυμόμαστε από εκείνον στην περσινή σεζόν. Μαχητικός, αποφασιστικός, με ανεβάσματα, με ποιότητα σε πάσες, με καλές σέντρες, με εξαιρετικές συνεργασίες σε φάσεις (ειδικά εκείνη η «τακουνιά» έμπνευση προς τον Μασούρα). Κι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ φάνηκε γεμάτος ενέργεια και με την απαραίτητη ξεκούραση των διακοπών έπειτα από μια εξοντωτική σεζόν σε Ελλάδα και νωρίτερα σε Πορτογαλία.

Ο Ολυμπιακός δεν παρασύρεται προφανώς. Και ξέρει τις ανάγκες του. Αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι υπάρχει υλικό εμπειρίας, ζωντάνιας, ταλέντου και προπονητικών εμπνεύσεων για τις δύο πλευρές της άμυνας. Θα δούμε και στα επόμενα παιχνίδια, όταν ασφαλώς θα γίνουν και δοκιμές με το σχήμα των τριών στόπερ. Και με ανάγκη για περισσότερα τρεξίματα από τους μπακ...