Ολυμπιακός: Προ των πυλών ο Βάτσλικ, εκτός αν…(vids)

Ο Τσέχος γκολκίπερ, Τόμας Βάτσλικ, μετά το Euro αναμένεται να πιάσει λιμάνι, αφού έχει ενημερώσει ότι θέλει να πάει στον Ολυμπιακό. Η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί αν οι πρωταθλητές Ελλάδας πετύχουν το ακατόρθωτο με τον Αλφόνς Αρεολά της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Γάλλο να είναι «ζεστός» να ντυθεί στα ερυθρόλευκα!

Ολυμπιακός: Προ των πυλών ο Βάτσλικ, εκτός αν…(vids)

Σε μία... κλωστή είναι η κατάσταση στο θέμα του γκολκίπερ. Ενώ αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή ο Ζοσέ Σα να φύγει για Γουλβερχάμπτον, ο Ολυμπιακός έχει τρέξει αρκετά την υπόθεση του διαδόχου του, με τον Τόμας Βάτσλικ αυτή τη στιγμή να φαντάζει κατά 90%-95% ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Η ιστορία είναι γνωστή και την έχει αναφέρει το «ΦΩΣ» εδώ και μία εβδομάδα που αποκάλυψε το όνομά του. Ο Τσέχος γκολκίπερ, που κάνει θραύση στο Γιούρο, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων με τον Μάρκο Μπιζότ της Άλκμααρ εξαιτίας της στάσης που κράτησε η Ομόνοια στο θέμα με τον Φαμπιάνο. Από τη μία οι απαιτήσεις των Ολλανδών για τον Μπιζότ και από την άλλη το παραπάνω «κλικ» που έκανε ο Βάτσλικ, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουμε πλέον σε ένα σημείο να λέμε ότι ουσιαστικά ο Τσέχος προβάρει τα ερυθρόλευκα.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τους ατζέντηδές του (από το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί μας μετέφεραν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με καμία ομάδα και ότι θα αποφασίσει μετά το Γιούρο), αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για μία υπόθεση την οποία ελέγχει απόλυτα ο Ολυμπιακός. Σε τέτοιο βαθμό που όποτε θέλει μπορεί να την τελειώσει οριστικά, αφού έχει σύμμαχο και τον ποδοσφαιριστή. Ο Βάτσλικ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο «αντι-Σα», καθώς οι διαφορές που υπάρχουν με τους ατζέντηδές του καλύπτονται. Είναι μαθημένοι άλλωστε στο λιμάνι με τα μανατζερικά κόλπα και τις προμήθειες που πρέπει να πάρουν οι μεσάζοντες. Η ουσία είναι ότι με τον Βάτσλικ το θέμα είναι ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει να πιάσει λιμάνι, υπάρχουν κάποιες μικροεκκρεμότητες και με τον ίδιο ως προς το οικονομικό σκέλος, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στο τέλος θα υπογράψει. Και όλα αυτά τα λέμε μολονότι χθες κυκλοφόρησε ένα σενάριο στην Ισπανία που ήθελε τον Βάτσλικ να έχει θέσει ως προτεραιότητά του την παραμονή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά το «διαζύγιό» του με τη Σεβίλλη.

Αν βρεθεί άκρη με το συμβόλαιο, έρχεται ο Αρεολά!

Για να ανατραπεί το σκηνικό με τον Βάτσλικ, θα πρέπει να συμβούν τα... απίθανα. Ένα από αυτά είναι η περίπτωση του Αλφόνς Αρεολά! Ο 28χρονος Γάλλος γκολκίπερ μετέφερε χθες ότι είναι θετικός να πιάσει λιμάνι, αν και έχει προτάσεις από τη Λιλ και από την Τουρκία. Η Παρί Σεν Ζερμέν όμως θα προτιμούσε να τον δώσει στο εξωτερικό και όχι στη Λιλ που είναι η άμεση ανταγωνίστριά της για τον τίτλο. Να έρθει ο Αρεολά στην Ελλάδα μοιάζει σχεδόν απίθανο στην παρούσα φάση. Αυτή είναι η πραγματικότητα... Ο Ολυμπιακός όμως θα παλέψει να κάνει το θαύμα. Κι αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής βλέπει με πολύ θετικό μάτι την προοπτική των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Αρεολά, που έχει συμβόλαιο με την Παρί έως το 2023 και έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων δανεικός στις Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Φούλαμ, ζητάει ένα πράγμα: αν πάει δανεικός στον Ολυμπιακό, για τον οποίο -επαναλαμβάνουμε- έχει πολύ καλή άποψη, επιθυμεί να μην πειραχτεί ούτε ευρώ από το συμβόλαιό του. Ένα συμβόλαιο που είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να του καλύψει αυτές τις απαιτήσεις. Οπότε θα πρέπει να βρεθεί αυτή η άκρη μέσω της Παρί Σεν Ζερμέν.

Να καλύψουν δηλαδή οι Γάλλοι έστω το 50% και μετά να βρεθεί η άκρη με το άλλο 50% μέσω του μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα. Οι πιθανότητες για να δούμε τον Αρεολά στην Ελλάδα είναι λιγότερες από 5%. Το αναφέρουμε και στον πρόλογο του ρεπορτάζ, ότι το ακλόνητο φαβορί για να διαδεχθεί τον Ζοσέ Σα δεν είναι άλλος από τον Τόμας Βάτσλικ. Ωστόσο αυτές τις λιγοστές πιθανότητες θα τις παλέψει ο Ολυμπιακός και όπου βγει. Από τη στιγμή που έχουν πάρει κλίμα από την πλευρά του Αρεολά ότι μόνο αρνητικός δεν είναι στην προοπτική των Πειραιωτών, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον φέρουν, γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν. Το ξαναλέμε ότι αυτή τη στιγμή ο Βάτσλικ είναι ο τερματοφύλακας που λογικά θα δούμε τη νέα σεζόν να υπερασπίζεται την ερυθρόλευκη εστία. Σε μία μεταγραφική περίοδο όμως «ποτέ μη λες “ποτέ”»! Η συγκεκριμένη υπόθεση με τον Αρεολά θα τελειώσει σύντομα πάντως, είτε θετικά είτε αρνητικά. Δεν πρόκειται να τραβήξει και την παραπάνω εβδομάδα.