Είναι καλός ο Κουντέ σε ό,τι θέλει ο Μαρτίνς...

Ο Πιερ Κουντέ σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του και αν αποδειχτεί καλός σε όλα όσα υπόσχεται τότε ο Πέδρο Μαρτίνς θα είναι πανευτυχής. Το διπλό μεγάλο κίνητρο του Καμερουνέζου εξτρά εγγύηση επιτυχίας. 

Είναι καλός ο Κουντέ σε ό,τι θέλει ο Μαρτίνς...

Ο Πιερ Κουντέ υποσχέθηκε με τις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ότι θα δείξει με την ερυθρόλευκη φανέλα όλα όσα τον έχουμε δει να κάνει στο γήπεδο από τις τηλεοπτικές παραστάσεις που έχουμε για το αγωνιστικό προφίλ του. Κι όλα όσα τον έχουν παρακολουθήσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς που τον ήθελαν μαζί τους πριν από τρία χρόνια και τελικά τον απέκτησαν με την πρόσθετη εμπειρία του από τρία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα.

Τί μας είπε ο Κουντέ; Ότι είναι γρήγορος, με την ταχύτητα πράγματι να αποτελεί το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στον Καμερουνέζο. Σε τρεξίματα, σε κουβάλημα μπάλας, σε πάσες, σε μετάβαση, σε σκέψη. Επίσης ότι έχει δυνατό σουτ, καλό διάβασμα του παιχνιδιού και κάτι άλλο πολύ σημαντικό για τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού υπό τον Πορτογάλο προπονητή. Καλή ανάκτηση μπάλας. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που στην πλειονότητα των αγώνων του πιέζει ψηλά, έχει έντονη επιθετικότητα, δημιουργεί επιθέσεις και αξιοποιεί χώρους. Οι δεύτερες μπάλες είναι κάτι απαραίτητο σε αυτή τη μέθοδο. Κι η παρουσία ενός παίκτη που ξέρει να κλέβει και να δημιουργεί δεύτερες επιθέσεις με την αντίπαλη άμυνα απροετοίμαστη είναι πάντοτε απαραίτητη. Όχι ότι δεν είχε ή δεν έχει τέτοιους ο Μαρτίνς. Ο Κουντέ μπορεί να το κάνει πολύ καλά και μπορεί να αποτελέσει αυτό το στοιχείο την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα της πειραϊκής ομάδας.

Κάτι άλλο πολύ σπουδαίο γι΄αυτή τη μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη από πολύ καλύτερα πρωταθλήματα όπως είναι το ισπανικό και το γερμανικό. Με θητεία υπό τις οδηγίες του «Τσόλο» Σιμεόνε. Δεν υποδέχτηκε, όμως, έναν παίκτη με τουπέ. Αλλά έναν μέσο που ξέρει καλά τι ζητάει από τη συνέχεια της καριέρας του. Κι αυτό που ζητάει ο Πιερ Κουντέ το δήλωσε ευθαρσώς. Τίτλους και παρουσία στο Champions League. Πράγματα δηλαδή που λείπουν από την έως τώρα πορεία του στα γήπεδα. Αυτή η δίψα του μπορεί να κάνει τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού του ακόμη πιο επικερδή για τον ίδιο το σύλλογο.

Όλα φαίνονται στο γήπεδο, αυτός ο ποδοσφαιρικός νόμος δεν αλλάζει. Όμως η μεταγραφή Κουντέ και η όρεξη του παιδιού για αγωνιστική δράση και διακρίσεις δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες. Και συνθήκες επιτυχίας.