Η βοήθεια του...Ομάρ με Αζέρους, η «εξάρα» των Γεωργιανών στα Φερόε!

Το απόλυτο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός είτε με Ντιναμό Τιφλίδας είτε με Νέφτσι Μπακού, αλλά φυσικά χρειάζεται προσοχή. Μερικά παράξενα για τους υποψήφιους αντίπαλους. 

Η βοήθεια του...Ομάρ με Αζέρους, η «εξάρα» των Γεωργιανών στα Φερόε!

Ο Ολυμπιακός θα παίξει είτε με την Ντιναμό Τιφλίδας από την Γεωργία είτε με τη Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν, ομάδες με ρόστερ αξίας μόλις 6 και 8 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοίχως. Το απόλυτο φαβορί είναι οι Πειραιώτες, αλλά πάντα θέλει προσοχή. Σίγουρα σημαντικό ότι απέφυγε ο Ολυμπιακός την Μακάμπι Χάιφα και τις άλλες δυνατές ομάδες, έπειτα από τα «κόλπα» της ΟΥΕΦΑ με τους υπο-ομίλους, αλλά δε σημαίνει ότι έχει προκριθεί ήδη. Βέβαια με καλή απόδοση στο πρώτο ματς στην έδρα του μπορεί να πάει για «τουρισμό» (λέμε τώρα) στη ρεβάνς.

Ντιναμό Τιφλίδας: Κραταιά δύναμη του Σοβιετικού ποδοσφαίρου

Με τη Νέφται που πήρε φέτος το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική από την Καραμπάγκ νικώντας την με 1-0 με γκολ στο 90΄, ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα και ότι οι Αζέροι δεν έχουν επίσης πρωτάθλημα αυτή την εποχή. Μπορεί να πάρει συμβουλές από τον Ελαμπντελαουί, ο οποίος ήταν στον πάγκο της Γαλατά στην περσινή εκτός έδρας νίκη-πρόκριση επί της Νέφτσι με 3-1, λίγο μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. Σε μονό ματς για τα προκριματικά του Europa.

Νέφτσι Μπακού: Για 9η φορά Πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι ακόμη πιο προσιτός αντίπαλος, αλλά έχει το ατού ότι είναι το πρωτάθλημά της σε εξέλιξη (ισοβαθμεί με την Ντιναμό Μπατούμι μετά από 17 αγωνιστικές στην κορυφή). Βέβαια μιλάμε για μία ομάδα που στα περσινά προκριματικά του Champions League είχε αποκλειστεί από τα Τίρανα και στη συνέχεια για το Europa League είχε χάσει... 6-1 από ομάδα των Νήσων Φερόε!

Champions League: Με το νικητή του Ντιναμό Τιφλίδας - Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός

Μόνο προσοχή χρειάζεται ο Ολυμπιακός και όχι υποτίμηση, ώστε να αναμένει στη συνέχεια τον επόμενο αντίπαλο...