Ο Μαρτίνς, ο τελικός και η... «δικαίωση»

Η Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με την Τσέλσι στο τελικό του Champions League και ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπείται στο Πόρτο, με τη σκέψη πως έκανε ό,τι μπορούσε εναντίον της πρωταθλήτριας Αγγλίας. 

Ο Μαρτίνς, ο τελικός και η... «δικαίωση»

Η μία φιναλίστ του Champions League και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο σημερινό τελικό (22.00) είναι η Μάντσεστερ Σίτι, με την Τσέλσι να έχει τις δικές της μεγάλες φιλοδοξίες έχοντας «πάρει τον αέρα» το τελευταίο διάστημα από την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τη μεγάλη κόντρα των αστεριών του Πεπ Γκουαρντιόλα και του Τόμας Τούχελ θα παρακολουθήσει φυσικά ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς δε θα χρειαστεί να ταξιδέψει κιόλας αφού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο τελικός γίνεται στην πατρίδα του, εκεί όπου βρίσκεται για τις διακοπές του. Πρόσκληση έχουν κι άλλοι από τον Ολυμπιακό, με επικεφαλής βεβαίως τον Βαγγέλη Μαρινάκη που όπως πάντα είναι καλεσμένος της UEFA κάτι που ισχύει και για τον Κριστιάν Καρεμπέ, όπως και στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ που μετέχει διαρκώς - με ελάχιστες παρενθέσεις - στην κορυφαία διοργάνωση.

Κάτι που συνέβη και φέτος, με την ομάδα του Μαρτίνς να κοιτάζει στα μάτια την Μάντσεστερ Σίτι, στους αγώνες του ομίλου. Φυσικά οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια και πήραν τη νίκη, αλλά στο Etihad ο Ολυμπιακός κρατούσε το σε βάρος του 1-0 μέχρι το 81΄, όταν δέχτηκε το δεύτερο γκολ και παραδόθηκε για το τελικό 3-0. Στον Πειραιά η Σίτι έβαλε το γκολ στο 36΄και μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός είχε ελπίδες για να πάρει το αποτέλεσμα, έστω κι αν δεν τα κατάφερε.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη φέτος η Σίτι είχε μόνο νίκες μέχρι να φτάσει στον σημερινό τελικό. Εκτός από μία ισοπαλία (0-0) με την Πόρτο στο ίδιο γήπεδο του αποψινού αγώνα, στην αναμέτρησή τους για τη φάση των ομίλων. Με την Πόρτο να δέχεται νωρίτερα, στην πρεμιέρα, επίσης τρία γκολ στην έδρα της Σίτι....