«Η UEFA καταργεί το εκτός έδρας γκολ»!

Το αβαντάζ που δίνει το εκτός έδρας γκολ στις διπλές αναμετρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν μετά από 56 χρόνια!

«Η UEFA καταργεί το εκτός έδρας γκολ»!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στα δημοσιεύματά του ο ευρωπαϊκός Τύπος.

Μετά την γαλλική Equipe, ήρθε η σειρά των Times να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ, που θέλει την UEFA να καταργεί το πλεονέκτημα που δίνει το εκτός έδρας γκολ στις διπλές αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, την ερχόμενη Παρασκευή (28/05), παραμονή του τελικού του Champions League στο Πόρτο ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ»!

Στις τάξεις της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπήρχαν δύο τάσεις: Η μία ήθελε την κατάργησή του και η άλλη να παραμείνει το εκτός έδρας γκολ όταν ένα ματς οδηγείται στην παράταση. Η πρώτη τάση είναι αυτή που κερδίζει έδαφος...

Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και έκτοτε εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!