«Ο Τικίνιο ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα...» - Γιατί δεν επιβεβαιώνει ο Ολυμπιακός

Στη Βραζιλία εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο Τικίνιο θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού του χρόνου, παρά την έντονη τουρκική «πολιορκία». Γιατί δεν λένε το παραμικρό από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

«Ο Τικίνιο ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα...» - Γιατί δεν επιβεβαιώνει ο Ολυμπιακός

Σχεδόν τελειωμένη υπόθεση έχουν οι Βραζιλιάνοι τη μεταγραφή του Τικίνιο στον Ολυμπιακό. Μολονότι ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή και η ΠΑΕ δεν λένε το παραμικρό, καθώς οι συζητήσεις γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, η πληροφόρηση που υπάρχει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ότι ο Τικίνιο ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να μπει στο αεροπλάνο για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, λένε και λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ότι το συμβόλαιό του θα είναι 2+1 και ο ετήσιος μισθός του στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αυτό δηλαδή που γνωρίζαμε εξαρχής (δίχως το πριμ υπογραφής και τα μπόνους).

Αυτό βέβαια μικρή σημασία έχει. Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι από τη Βραζιλία για δεύτερη σερί μέρα πηγάζει μία σιγουριά ότι στο μυαλό του Τικίνιο δεν υπάρχει ούτε Τραμπζονσπόρ ούτε και Μπεσίκτας, παρότι οι Τούρκοι τού προσφέρουν καλύτερο συμβόλαιο. Κι ένας από τους λόγους που δεν το σκέφτεται να πάει στην Τουρκία είναι αν θα πάρει στο τέλος τα λεφτά ή θα τρέχει στη ΦΙΦΑ για να διεκδικήσει τα χρήματά του όπως συνέβη τους τελευταίους μήνες με την κινεζική Τιανζίν.

Οι γείτονες δεν έχουν την καλύτερη φήμη ως διοικούντες συνεπείς στην καταβολή μισθών και αυτό είναι ένα επιπλέον... ατού στην προσπάθεια που κάνει εδώ και μέρες ο Ολυμπιακός για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Γιατί δεν επιβεβαιώνει η ΠΑΕ

Έως και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε πληροφόρηση για κάποια οριστική συμφωνία. Εντούτοις όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε αυτό που αναφέραμε και χθες. Ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα την ύστατη στιγμή για να μη γίνει η μεταγραφή.

Τα εξηγούσαμε και χθες: μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα του προσφέρει ένα τεράστιο συμβόλαιο και ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να συγκινήσει τον παίκτη. Γενικότερα επικρατεί η αίσθηση ότι δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να έρθει στη χώρα μας ο Τικίνιο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Από τον Ολυμπιακό πάντως δεν λένε τίποτα, ούτε καν ότι συζητούν με τον ποδοσφαιριστή, κατά την προσφιλή τους τακτική. Τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν ότι μιλούν με έναν παίκτη όταν ουσιαστικά του έχουν κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια για να έρθει στην Ελλάδα...