Ζαγοράκης: «Ναι στην ψηφιακή επανάσταση, με κανόνες»

Τι δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θ. Ζαγοράκης σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αθλητικών εκδηλώσεων. 

Ζαγοράκης: «Ναι στην ψηφιακή επανάσταση, με κανόνες»

Την ανάγκη θέσπισης ενός αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου για την προστασία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης αθλητικών εκδηλώσεων τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, υπό την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες υπερψήφισε σχετικό ψήφισμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων στο ψηφιακό περιβάλλον», στο οποίο γίνεται εκτενής ανάλυση των αρνητικών επιπτώσεων αλλά και των ευκαιριών που προσφέρει το νέο ψηφιακό περιβάλλον, εστιάζοντας κυρίως στο πρόβλημα της διαδικτυακής πειρατείας.

«Τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Την περίοδο της πανδημίας ίσως και την μόνη πηγή εισοδήματος για πολλές ομάδες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η όποια αναδιανομή πόρων γίνεται στον μαζικό αθλητισμό εξαρτάται άμεσα από τα έσοδα από τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του αθλητισμού.

Η ψηφιακή επανάσταση που όλοι βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει με ασύλληπτο τρόπο την αθλητική εμπειρία. Αρκεί να βάλουμε τα όρια και τους κανόνες που απαιτούνται», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.