«Ελ Αραμπί» της Σερβίας ο Μπεν!

Έξοχη σεζόν από τον Μπεν με τον Ερυθρό Αστέρα και μαζί με τον-  επίσης πρώην του Ολυμπιακού - Κατάι σημείωσαν 35 γκολ με 18 ασίστ!

«Ελ Αραμπί» της Σερβίας ο Μπεν!

Ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Σερβία με νίκη 5-1 επί της Μέταλατς και τερμάτισε αήττητος με 108 βαθμούς (35 νίκες και 3 ισοπαλίες), με διαφορά 13 βαθμών από τη δεύτερη Παρτιζάν και σημειώνοντας μόνο στο πρωτάθλημα 114 γκολ!

Στη σερβική ομάδα ανήκουν δύο παίκτες που είχαν φορέσει για λίγο τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Αφρικανός Ελ Φαρντού Μπεν και ο Σέρβος Αλεκσάνταρ Κατάι που έκαναν απίθανη σεζόν και βοήθησαν τα μέγιστα την ομάδα τους στην επίτευξη του στόχου.

Ο Μπεν σημείωσε δύο γκολ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και έφτασε συνολικά τα 18 φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ ο 32χρονος επιθετικός από τις Κομόρες μοίρασε και 10 ασίστ. Σε μία από τις κορυφαίες χρονιές της καριέρας του. Από τα 18 γκολ τα 6 ήταν για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο δε Κατάι πέτυχε 17 τέρματα αν και δεν είναι κλασικός φορ και έπαιξε λιγότερα ματς από τον Μπεν στη διάρκεια της περιόδου. Ο χαρισματικός άσος που σε μεγάλο βαθμό αδίκησε ο ίδιος την καριέρα του έδωσε και 8 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα, πάντως, ήταν άλλος. Ο επιθετικός χαφ Μίρκο Ίβανιτς, με 20 τέρματα και 11 ασίστ, ηγέτης της ομάδας στην άνετη πορεία της προς τον τίτλο.