O ακριβο(θώρητος) Γουίλιαν Αράο

Η συγκυρία που μπορεί να ευνοήσει τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική υπόθεση του Γουίλιαν. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

O ακριβο(θώρητος) Γουίλιαν Αράο

Η προσπάθεια που επιχειρεί εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Γουίλιαν Αράο θα μπορούσε να φαντάζει απέλπιδα. Η επισημοποίηση της πρότασης, όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ στην Βραζιλία ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, είναι μια συνέχεια αυτής της προεργασίας, για μια περίπτωση που εξ΄αρχής θα έμοιαζε να έχει ελάχιστες πιθανότητες.

Γιατί; Γιατί δεν μπορεί μια ελληνική ομάδα αυτή την εποχή, ακόμα και η κορυφαία, να πάει να πάρει παίκτη από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Βραζιλίας, το οποίο θα αρχίσει ξανά μετά το Μουντιάλ και έχει μεγάλη μάχη στην κορυφή παρότι η Φλαμέγκο έχει αποσπαστεί με 4 βαθμούς. Παίκτες από τα ρόστερ των μεγάλων ομάδων της Βραζιλίας, δεσμευμένοι μάλιστα με συμβόλαιο, είναι απρόσιτοι οικονομικά για τους ελληνικούς συλλόγους.

Προσέξτε: Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 26 ετών, στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του δηλαδή, με ενδιαφέρον πολλών ομάδων από την πατρίδα του και από την Ευρώπη και με πλούσιο βιογραφικό παρότι δεν έχει φύγει από την Βραζιλία αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται επαγγελματικά.

Πέρυσι στην Φλαμέγκο ο Γουίλιαν έκανε 46 παιχνίδια! Πρόπερσι είχε 88 συμμετοχές. Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε 35 αγώνες με τη φανέλα της Μποταφόγκο. Και πιο παλιά είχε 15 ματς με Σαπεκοένσε, Γκοϊανένσε, 16 με Κορίνθιανς και Πορτουγκέζα και 8 παιχνίδια στα 19 του, όταν ξεκίνησε στην Κορίνθιανς.

Ποιό μπορεί να είναι το «κλειδί»; Το γεγονός ότι ο δυναμικός αλλά και τεχνίτης κεντρικός μέσος, δεν είναι φέτος βασικός στην ομάδα του. Για την ακρίβεια, στα περισσότερα ματς της σεζόν έχει μείνει στον πάγκο και - όταν χρησιμοποιείται - αυτό γίνεται ως αλλαγή. Δεν είναι κάτι που ευχαριστεί, σίγουρα, έναν παίκτη που είναι μαθημένος να είναι βασικός τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του. Κι εδώ ίσως έρχεται η επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον, έστω με τη μορφή δανεισμού.

Αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι το νέο περιβάλλον που θα διαλέξει είναι ο Ολυμπιακός, αλλά δεν αποκλείει κιόλας αυτή την πιθανότητα, ξέροντας ότι υπάρχει μπροστά του η προοπτική ενός μεγάλου κλαμπ της Ευρώπης που διεκδικεί τίτλους, στο οποίο έχουν παίξει σπουδαίοι συμπατριώτες του όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο, αλλά και που έχει έναν προπονητή ο οποίος έχει ζητήσει επιμόνως την απόκτησή του. Διότι ο Μαρτίνς ξέρει καλά τις δυνατότητες του Γουίλιαν και την προσφορά που μπορεί να έχει στο νέο σύνολο που δημιουργεί.

Θα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να πάρει έναν τέτοιο παίκτη. Κι ακόμη έναν συμπατριώτη του, τον οποίο επίσης έχει βάλει «στο μάτι».