Το συγκινητικό μήνυμα του Χασάν για την Παλαιστίνη

Θέση για το θέμα των συγκρούσεων ανάμεσα σε ισραηλινή αστυνομία και Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ πήρε και ο Αχμέντ Χασάν, μαζί με άλλα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Το συγκινητικό μήνυμα του Χασάν για την Παλαιστίνη

Οι βίες συγκρούσεις ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και σε Παλαιστίνιους που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην Ιερουσαλήμ με εκατοντάδες τραυματίες, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους και του επιθετικού του Ολυμπιακού, του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος σε μήνυμά του στα social media ανέφερε ότι «δε χρειάζεται να είσαι Άραβας για να προσεύχεσαι για την Παλαιστίνη, αρκεί να είσαι άνθρωπος».

Ανάλογες αναρτήσεις έχουν γίνει από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, όπως του Πολ Πογκμπά («ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη και αγάπη»), του Μο Σαλάχ (υπήρξαν 50.000 retweets στη δική του παρέμβαση), αλλά και του Ριγιάντ Μαχρέζ, αλλά και του Μαροκινού Χακίμι της Ίντερ που «ανέβασε» video από τα επεισόδια με μία νεαρή γυναίκα να δέχεται τη βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών.

Ο Χασάν έχει δείξει πολλές φορές τις ευαισθησίες του σε κοινωνικά ζητήματα κάτι που επανέλαβε στη συγκεκριμένη περίσταση η οποία έχει προκαλέσει την παρέμβαση του ΟΗΕ.