Η διπλή μάχη και η διπλή...φιέστα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν στις 12 και στις 22 Μαΐου. Το πρώτο ντέρμπι θα είναι γιορτή για τον Ολυμπιακό. Μπορεί και το δεύτερο. Περισσότερο από τον ίδιο θα εξαρτηθεί...

Η διπλή μάχη και η διπλή...φιέστα

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε πιο έξυπνο κοουτσάρισμα από τον Πάμπλο Γκαρσία, στάθηκε τυχερός με το χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια, είδε τις εμπνεύσεις του να δικαιώνονται με το γκολ του Γαλανόπουλου, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες και η ΑΕΚ σοβαρά «άρρωστη» άμυνα. Γι΄αυτό και στον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ του Μπάμπα, του Κρμέντσικ και του Ζίβκοβιτς και όχι την ΑΕΚ του Χιμένεθ.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα αναμετρηθούν για το Κύπελλο σε τελικό είκοσι χρόνια μετά τον προηγούμενο. Τότε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν δίκαια με 4-2 και τον Μπάγεβιτς να κερδίζει τον Λεμονή παίρνοντας και προσωπική ρεβάνς για την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό, μέχρι να επιστρέψει και να ξαναφύγει.

Σε ημιτελικούς και προημιτελικούς είναι πολλά τα ραντεβού με εκατέρωθεν επιτυχίες (πέρυσι η τελευταία φορά με 3-2 για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και 2-0 στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό που προκρίθηκε και πήρε το νταμπλ), αλλά σε τελικό πράγματι πάει πολύς καιρός γι΄αυτό το ζευγάρι. Και για να είμαστε ειλικρινείς είναι και ο πιο «δίκαιος» τελικός, με την αναμέτρηση των δύο πιο ποιοτικών ομάδων της χώρας.

Ασχέτως εάν η διαφορά στη βαθμολογία είναι τεράστια. Και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει τον τίτλο του φαβορί λόγω αυτής της ποιοτικής απόστασης, αναμένεται ένα μεγάλο ματς στις 22 Μαΐου. Στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου από την ΕΠΟ. Αν αλλάξουν πάλι όπως πέρυσι ημερομηνίες και έδρες, θα πέσει...γέλιο, αλλά με τον Ζαγοράκη λογικά δεν θα γίνουν ευτράπελα.

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει πρόσφατα τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (μετά από βαριά ήττα στο Φάληρο) κι αυτό τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. Ο Μαρτίνς έχει λιγότερες νίκες από ήττες από τους Θεσσαλονικείς στην τριετία του στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της πρώτης σεζόν. Θα είναι ντέρμπι, δίχως αμφιβολία. Με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα, αλλά σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ματς.

Στις 12/5 ο Ολυμπιακός θα κάνει φιέστα με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή. Πιστεύω ότι είναι κυρίως στο δικό του χέρι να κάνει και δεύτερη φιέστα δέκα μέρες αργότερα, πάλι με τον ίδιο αντίπαλο. Που την πρώτη φορά απλά θα θέλει να «χαλάσει» μια γιορτή, τη δεύτερη όμως θα θέλει ένα τρόπαιο.

Μακάρι μέχρι τότε, πριν από τον τελικό (αλλά και μετά από αυτόν) να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο...