Το «λαχείο» Καμαρά, ο θρασύς Μάνος και ο Γκερέρο

Οι πρώτες εντυπώσεις από τους τρεις «νέους» του Ολυμπιακού, που τα πήγαν περίφημα στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Βάτενς.

Το «λαχείο» Καμαρά, ο θρασύς Μάνος και ο Γκερέρο

Αυτά τα φιλικά μας έχουν διδάξει στο παρελθόν ότι δεν είναι αποτελούν κριτήριο για το τι θα δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παίρνουμε πράγματι μία γεύση απ' όσα δουλεύει ο προπονητής και από τους ποδοσφαιριστές, αλλά χρειάζεται υπομονή για τα ασφαλή συμπεράσματα. Φυσικά δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βάτενς έδειξε καλά στοιχεία. Το σημαντικό είναι ότι είδαμε μία ομάδα, η οποία έδειξε επιθετικές αρετές και πως ο Μάρτινς δουλεύει πολύ από τη μέση και μπροστά.

Θα σταθούμε, όμως, σε τρία νέα πρόσωπα που έκαναν την εμφάνιση τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αν μη τι άλλο έδειξαν θετικά στοιχεία. Ξεκινάμε με τον Μαντί Καμαρά, που είναι ο μοναδικός που έπαιξε 90 λεπτά κόντρα στη Βάτενς. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Πειραιά ήταν αρχοντική.

Έβγαζε μία σιγουριά όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του και ο ίδιος είχε εικόνα του γηπέδου. Μοίραζε σωστά τη μπάλα στα άκρα, ενώ έπαιζε και κάθετα. Είναι χαφ που θα κόψει και θα δημιουργήσει, πολύ καλός χειριστής της μπάλας και σε αρκετές περιπτώσεις και μπουκαδόρος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο τον είδαμε να παίζει και πιο μπροστά, ενώ δεν διστάζει να δοκιμάσει και το πόδι του και να σουτάρει έξω από την περιοχή. Ο Καμαρά είναι μία έξυπνη μεταγραφή και φυσικά θα ήταν άδικο να μη δώσουμε τα εύσημα στον Μοντέστο που τον ανακάλυψε και επέμεινε να αποκτηθεί.

Ο επόμενος που έκανε την πρώτη του εμφάνιση είναι ο Δημήτρης Μάνος. Από ατυχία και μόνο δεν χρίστηκε σκόρερ στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είχε ένα δοκάρι, ένα πολύ καλό σουτ που το έβγαλε ο αντίπαλος πορτιέρο και ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το σημαντικό για τον Μάνο είναι πως δεν έχει λυγίσει από το βάρος της φανέλας. Το επισημαίνουμε αυτό διότι στο παρελθόν πολλοί ήρθαν στον Ολυμπιακό έχοντας πίσω τους μία πολύ καλή σεζόν, αλλά δεν άντεξαν την πίεση και τις απαιτήσεις.

Και για το τέλος αφήσαμε τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος πέτυχε και δύο γκολ κόντρα στη Βάτενς. Όπως τον είχε σκιαγραφήσει ο Σιόβας στη συνέντευξη του στο "ΦΩΣ" είναι ο Ισπανός επιθετικός. Ένας παίκτης που κινείται συνεχώς στο χώρο, ανοίγει διαδρόμους και έχει πολύ καλή πρώτη επαφή με τη μπάλα. Θα "σπάσει" σωστά τη μπάλα στα άκρα, ενώ είναι μαχητικός. Το γεγονός πως αποκτήθηκε έχοντας λίγα γκολ στο ενεργητικό του με τη Λεγανές δεν σημαίνει κάτι και το έδειξε από το πρώτο του ματς.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και ο Γκερέρο δεν άφησε να πάει χαμένη η καλή σέντρα του Πάρντο και με κεφαλιά έκανε το 3-0, ενώ ήταν αριστουργηματική η εκτέλεση φάουλ απ' όπου προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Εν ολίγοις οι τρεις "νέοι" κέρδισαν τις εντυπώσεις στο πρώτο φιλικό και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.