Πρώτο δείγμα ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς

Με σκόρερ τον Γκερέρο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τη Βάτενς στο πρώτο τους τεστ επί αυστριακού εδάφους βγάζοντας στο γήπεδο επιθετική φιλοσοφία και δοκιμάζοντας τρία σχήματα.

Πρώτο δείγμα ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς

Το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους έπαιξε ο Ολυμπιακός που νίκησε τη Βάτενς με 3-0 χάρη σε γκολ των Φορτούνη (2'), Γκερέρο (68' 83'). Ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο φιλικό παιχνίδι δοκίμασε τρία διαφορετικά σχήματα και το θετικό ήταν ότι η ομάδα του Πειραιά έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σκόραρε τρεις φορές, έφτιαξε φάσεις και είχε αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας…

Το 4-2-3-1 του πρώτου μέρους

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Βάτενς. Ένα σύστημα που έχει δουλέψει όλες αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας του Πειραιά. Ο Χουτεσιώτης ήταν στην εστία με τον Ομάρ δεξί μπακ, τους Ένγκελς, Βούκοβιτς στόπερ και τον Νικόλη αριστερό μπακ. Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν οι χαφ με Μανθάτη, Βρουσάι στα "φτερά", τον Φορτούνη σε ρόλο "δεκαριού" και τον Μάνο μοναδικό προωθημένο.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν θετικός και έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 2' με φοβερό σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή. Συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης με τον Μαντί Καμαρά να είναι ο κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής. Ο 22χρονος χαφ από τη Γουινέα είχε εξαιρετική παρουσία βοηθώντας την ομάδα τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Στο 9' ο Μάνος είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι μετά από σουτ που έκανε, ενώ στο 11' ο Χουτεσιώτης κράτησε το μηδέν με μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο δραστήριος Φορτούνης και ο αρχοντικός Καμαρά

Πολύ δραστήριος για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος επιχειρούσε να δημιουργήσει για τους "ερυθρόλευκους", ενώ και ο Μανθάτης από δεξιά τα πήγαινε αρκετά καλά. Ο Μάνος εκτός από το δοκάρι είδε στο 35' τον πορτιέρο της Βάτενς να του αποκρούει πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 39' κακώς του ακυρώθηκε γκολ ως οφ σάιντ.

Συνοψίζοντας για τον Ολυμπιακό των πρώτων 45 λεπτών επιθετικά είχε αρκετά καλή εικόνα. Ήταν δραστήρια η ομάδα και θα μπορούσε να έχει σκοράρει ακόμα δύο γκολ. Ο Μάνος ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά στάθηκε άτυχος, ενώ Καμαρά και Φορτούνης ήταν από τους καλύτερους. Θέματα υπήρχαν στην άμυνα με τον Ένγκελς να έχει το εύκολο λάθος και να μην δίνει βοήθειες στον Βούκοβιτς που είναι γνωστός πως δεν είναι ο πιο γρήγορος στόπερ.

4-4-2 και Ρομαό στόπερ

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς άλλαξε τους δέκα από τους έντεκα και παράλληλα το σχηματισμό της ομάδας. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε διάταξη 4-4-2 με τον Γιαννιώτη στην εστία, τον Σάλιακα δεξί μπακ τους Ρομαό, Νικολάου στόπερ και τον Τσιμίκα αριστερό μπακ. Καμαρά και Ανδρούτσος έπαιξαν στα χαφ με τον Πάρντο δεξιά, τον Βέργο αριστερά και τους Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς μαζί στην επίθεση.

Ο συγκεκριμένος σχηματισμός έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, αφού δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες. Στο 56' ο Τζούρτζεβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, ενώ στο 58' ένα πολύ καλό σουτ του Καμαρά πέρασε άουτ. Το γκολ ήρθε στο 68' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο κάνοντας το 2-0, ενώ στο 83' ο Ισπανός με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πάρντο έκανε το 3-0. Ο Ολυμπιακός "ζωντάνεψε" από την αριστερή πλευρά με τον Τσιμίκα να είναι πολύ δραστήριος και να δημιουργεί πολλές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα ο Καμαρά συνέχιζε να είναι αρχοντικός στη μεσαία γραμμή και να επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει διάνα με την απόκτηση του.

Και δοκιμή με 3-5-2

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Μαρτίνς δοκίμασε και ένα σχήμα που δεν το είχε κάνει ούτε σε προπόνηση. Έπαιξε με τρεις στην άμυνα τους Σάλιακα, Νικολάου, Τσιμίκα και είχε τον Ρομαό "εξάρι", μπροστά του τους Καμαρά, Ανδρούτσο στα άκρα Βέργο και Πάρντο και στην επίθεση μαζί τους Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς. Σε γενικές γραμμές το πρώτο τεστ είναι απολύτως θετικό για τον Ολυμπιακό που έδειξε να έχει επιθετική φιλοσοφία, να φτιάχνει φάσεις και να βρίσκει και γκολ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α' 45ΛΕΠΤΟ: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Βούκοβιτς, Νικόλης, Καμάρα, Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Φορτούνης, Βρουσάι, Μάνος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 45ΛΕΠΤΟ: Γιαννιώτης, Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου, Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Βέργος, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Γκερέρο.

ΒΑΤΕΝΣ: Όσβαλντ (63' Γκρούνβαλντ) , Σλόβοντα, Χαουρέγι (46' Στόπατσερ), Νιτσνάλντερ, Σαντίν, Κάντικ (46' Σουμάχ), Καμπρέρα, Όλιβερ, Νόιράουτερ, Γέμποα (46' Γκουγκάνιγκ), Μάντερ.