Παπαδόπουλος, «Κέρβερος», Γιαννέλης και Βασιλείου στο «ΦΩΣ» για τον Λοΐζο Λοΐζου

Ο Λοΐζος Λοΐζου της Ομόνοιας φέρεται να είναι στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού. Διαβάστε τι λένε στο «ΦΩΣ» τέσσερις... ποδοσφαιράνθρωποι για τον 18χρονο ποδοσφαιριστή.

Παπαδόπουλος, «Κέρβερος», Γιαννέλης και Βασιλείου στο «ΦΩΣ» για τον Λοΐζο Λοΐζου

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Για τον Λοΐζου είχα γράψει πράγματα όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός τα ματς με την Ομόνοια, πόσο μεγάλο ταλέντο τον θεωρούν εκεί, πόσο μικρός έπαιξε στην Εθνική ανδρών, τι είχε δηλώσει ο προηγούμενος προπονητής της Εθνικής Κύπρου που ήταν ξένος. Τώρα θα βγάλω ορισμένα άτομα που ξέρω πολλά χρόνια στην Κύπρο και εμπιστεύομαι. Αρχή από τον παλιό αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Σταύρο Παπαδόπουλο.

Σταύρος Παπαδόπουλος: «Φοβερό ταλέντο, αλλά δεν είναι έτοιμος για Ολυμπιακό»

Σταύρο, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τον Λοΐζου.

Ο μικρός αυτός δεν έχει σχέση με τον Κωστή, είναι φοβερό ταλέντο όντως! Αλλά είναι 17 χρόνων. Αν μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό αμφιβάλλω. Τον παρακολουθώ τον Ολυμπιακό, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο για τόσο νέο παιδί. Αν είναι να τον πάρει ο Ολυμπιακός και να τον κάνει παίκτη, εντάξει. Τώρα ξεκινάει. Είναι όμως φοβερό ταλέντο, πράγματι. Αλλά δεν είναι ακόμα βασικός και αναντικατάστατος στην Ομόνοια. Και θα ζητήσουν τον κούκο αηδόνι αυτοί, να το ξέρετε, δεν μιλάμε για λίγα λεφτά. Εξαρτάται δηλαδή και από τα λεφτά αν πρέπει να πάει να τον πάρει ο Ολυμπιακός. Τι λεφτά θα ζητάνε. Πάντως είναι για το μέλλον σίγουρα εξαιρετικό ταλέντο.

Λένε ότι τον θέλει και η Μπενφίκα.

Καλά, για να ανέβει η τιμή μπορεί να πουν ότι τον θέλει και η Μπαρτσελόνα. Και να τον πάρει η Μπενφίκα, σε κανένα «χωριό» θα τον δώσει. Εγώ σου είπα τι θα έλεγα στον Ολυμπιακό αν με ρωτούσαν. Έχει φόντα να γίνει σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν είναι έτοιμος.

Δημήτρης «Κέρβερος»: «Αυτόν δεν πρέπει να τον χάσουμε»

Γνωστός συνδεσμίτης του Ολυμπιακού στην Κύπρο, όλοι τον ξέρουν, ο Δημήτρης «Κέρβερος». Έχει πολλά χρόνια το κλαμπ του Ολυμπιακού στο Παραλίμνι, ήταν και κολλητός με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, μάλιστα όταν είχαμε στο «ΦΩΣ» την είδηση της μεταγραφής του Κωνσταντίνου από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, αυτός με είχε βοηθήσει. Αυτός που μιλούσε με τον παίκτη, καθώς και ο μάνατζερ του παίκτη τότε, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος. Ο «Κέρβερος» είναι άρρωστος Ολυμπιακός και είναι σοβαρός, δεν λέει εύκολα λόγια.

Τι γνώμη έχεις για τον μικρό;

Δεν έχει σχέση με άλλα ταλέντα κατά καιρούς εδώ, είναι παικταράς ο μικρός, με λαμπρό μέλλον.

Τι στοιχεία έχει;

Μπουκαδόρος, γκολτζής, με αυτοπεποίθηση, δεν κωλώνει. Και είναι πολύ καλό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας, από πολύ καλή οικογένεια! Πρέπει να τον πιάσουμε και να τον κλείσουμε γιατί καραδοκούν κι άλλες μεγάλες ομάδες, όχι μόνο από την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τον χάσουμε. Όπως επίσης πολύ καλή επιλογή θα είναι ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας, ο Φαμπιάνο.

Τι γίνεται με τον κορονοϊό εκεί;

Υπάρχει ένας πιο μεγάλος έλεγχος εδώ λόγω των πολλών rapid tests, ελπίζω να μας βοηθήσει να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Είναι όμως αβέβαια τα πράγματα. Ξέρεις ότι στον τουρισμό είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου. Βλέπω μία ακόμα δύσκολη τουριστική χρονιά...

Δημήτρης Γιαννέλης: «Θα φανεί ιεροσυλία, αλλά μου θυμίζει Σαραβάκο!»

Δεν τον έχω ξαναβγάλει δημόσια στο «ΦΩΣ», γνωρίζω όμως τι ποδοσφαιράνθρωπος είναι στην Κύπρο και πόσο Ολυμπιακός είναι. Παράγοντας ομάδων εκεί, αλλά Ελλαδίτης. Είναι ο Δημήτρης Γιαννέλης. Διαβάστε τι μου είπε, έχει ενδιαφέρον.

Πες μου το βιογραφικό σου στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Είμαι Αθηναίος, από τη Νέα Ιωνία, αλλά τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι στο κυπριακό ποδόσφαιρο παράγοντας. Ήμουν πολλά χρόνια γενικός διευθυντής στην ΑΕ Λεμεσού, τώρα είμαι διευθυντής στον Άρη Λεμεσού.

Και Ολυμπιακός. Το γράφω;

Δεν έχω πρόβλημα να το γράψεις, τιμή μου είναι που είμαι Ολυμπιακός! Το ξέρουν εδώ.

Πες μου για τον Λοΐζου.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου έχει κάνει εντύπωση. Άρπαξε την ευκαιρία από πολύ μικρός, μπήκε να παίξει πριν από τα 17 του. Δεν είναι μόνο το ταλέντο που έδειξε. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο χαρακτήρας που έδειξε, το τσαγανό, έχει αρχ... ποδοσφαιρικά. Έχοντας μάλιστα παίκτες εγνωσμένης αξίας να ανταγωνιστεί, δηλαδή δεν ήταν σε ομάδα δεύτερης διαλογής.

Τι στυλ παίκτης είναι;

Θα φανεί ιεροσυλία αυτό που θα πω, αλλά μου θυμίζει Σαραβάκο! Είναι εκρηκτικός παίκτης μέσα στον αγώνα. Έχει εκλάμψεις μέσω του ταλέντου του που μπορεί να αλλάξει τον ρουν ενός αγώνα. Το έχει κάνει πολλές φορές, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Δεν είναι παίκτης δηλαδή που, αν η ομάδα δεν πάει καλά, ακολουθεί την κάτω βόλτα. Μπορεί να αλλάξει ένα ματς. Και αλλαγή που τον έχουν βάλει, το έχει κάνει επανειλημμένως. Και είναι παίκτης που δουλεύει πολύ.

Ποια θέση είναι η καλύτερή του;

Τον έχουν μεσοεπιθετικό πίσω από τον φορ, αλλά κινείται ελεύθερος από αριστερά προς τα δεξιά και σουτάρει. Ο Μπεργκ, ο προπονητής της Ομόνοιας, είναι ξύπνιος, έχει τα «6άρια» και τα «8άρια» δίπλα του να τρώνε ξύλο και αυτόν τον έχει ελεύθερο. Είναι φαντεζί παίκτης. Ξεχωρίζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πρώτη φορά σε βγάζω στο «ΦΩΣ».

Μια ζωή το «ΦΩΣ» διάβαζα! Μια ζωή με το «ΦΩΣ» διπλωμένο στην τσέπη.

Κώστας Βασιλείου: «Από πολύ πιτσιρικάς έδειχνε ότι κάποτε όλη η Κύπρος θα μιλούσε για αυτόν»

Ο Κώστας Βασιλείου είναι ο παρουσιαστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής της Ομόνοιας στην Κύπρο «Total Green». Είναι μορφή εκεί, έχει μεγάλες άκρες, τόσο με συνδεσμίτες όσο και με τη διοίκηση. Τον πήρα τηλέφωνο, αλλά ήταν πολύ στενοχωρημένος. Δείτε τον λόγο.

Γιατί σε ακούω τόσο χάλια;

Πριν από λίγες ώρες χάσαμε τη μεγαλύτερη ίσως μορφή του συλλόγου, τον Νίκο Χαραλάμπους. Το «10» το καλό.

Πες μου για αυτόν.

Έπαιζε στη μεγάλη Ομόνοια της δεκαετίας του ‘70. Ήταν ο αρχηγός μας. Τα τελευταία χρόνια είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, ήταν και πρόεδρος των παλαιμάχων.

Είχε πρόβλημα υγείας;

Ναι, είχε πρόβλημα. Ήταν ό,τι πιο αρχοντικό πέρασε ποτέ από αυτήν την ομάδα. Όποτε έλειπαν λεφτά, για οτιδήποτε βοηθούσε.

Πες μου τώρα για τον Λοΐζου. Ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός.

Ήρθε στην Ομόνοια 8 χρόνων. Βέρος Ομονοιάτης, με οικογένεια που ακολουθούσε πάντα την ομάδα. Υπάρχουν βίντεο με το παιδί 10-11 χρόνων με βαμμένα τα μαλλιά ημίγυμνο να τραγουδάει στην εξέδρα. Ακολούθησε τον αδελφό του που ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος - κι αυτός καλό ταλέντο. Ο μικρός όμως ήταν το κάτι άλλο, από πολύ πιτσιρικάς έδειχνε ότι κάποτε όλη η Κύπρος θα μιλούσε για αυτόν. Στα 15 του ήταν βασικός στην Κ19 της Ομόνοιας. Στα 16 του τον πήρε ο Μπεργκ προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Έκανε ντεμπούτο στο Κύπελλο με την πρώτη ομάδα πριν γίνει 17. Έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με την πρώτη ομάδα πριν γίνει 17. Και μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του με ατομική ενέργεια.

Ξέρεις πόσα θέλει η Ομόνοια για αυτόν;

Όχι. Και δεν νομίζω ότι τον έχει κοστολογήσει. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ήδη ήθελαν αρκετές ομάδες να τον πάρουν πριν υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο, αλλά εκείνος προτίμησε την Ομόνοια.

Ποια είναι τα ατού του;

Εξαιρετικό κοντρόλ, «δένει» την μπάλα στα πόδια του. Πάρα πολύ γρήγορα πόδια και σπάσιμο μέσης, επιτόπια ντρίμπλα, μπορεί να σε κάνει κουτό σε μικρό χώρο και να σε ντριμπλάρει. Μπορεί να επιτεθεί κάθετα και έχει εξαιρετική τελική πάσα, έχει βγάλει πολλές ασίστ. Αυτός είναι για μεγάλα πράγματα. Εκτιμώ ότι θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι ότι παραμένει προσγειωμένος, δουλεύει σκληρά και γι’ αυτό θα φτάσει ψηλά.