Ολυμπιακός: Η αντίδραση του Μαρτίνς για το ενδιαφέρον της Νις - Η ρήτρα στο συμβόλαιό του

Η Νις φέρεται να έχει στη λίστα της τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ο Ολυμπιακός τού έχει βάλει μεγάλη ρήτρα αποδέσμευσης. Ποια η αντίδραση του Πορτογάλου προπονητή στη φημολογία και το όνειρό του για Αγγλία.

Ολυμπιακός: Η αντίδραση του Μαρτίνς για το ενδιαφέρον της Νις - Η ρήτρα στο συμβόλαιό του

Στη Γαλλία υπήρξε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Νις έχει στη λίστα της τον Πέδρο Μαρτίνς. Μπορεί να μην είναι ένας σύλλογος με την αίγλη της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μαρσέιγ ή της Λιόν, αλλά είναι ένα από τα πλουσιότερα κλαμπ της Ευρώπης. Ιδιοκτήτης της Νις είναι ο πέμπτος πλουσιότερος Βρετανός, ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος μετράει περιουσία 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει πολλά λεφτά στη γαλλική ομάδα, αλλά δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη μετριότητα. Φέτος βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, αρκετά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ψάχνει κάτι καλό η Νις

Η Νις είχε εμπιστευτεί την τεχνική της ηγεσία στον Πατρίκ Βιεϊρά και φέτος συνεχίζει με τον βοηθό του, τον Ουρσέα. Γι’ αυτό, λοιπόν, και έχει βγει στην αγορά για να βρει τον προπονητή που θα καθίσει στον πάγκο της την επόμενη σεζόν και θα μπορέσει να την… ξεκολλήσει από τη μετριότητα. Ο πρώτος της στόχος για τον πάγκο είναι ο πρώην προπονητής των Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, ο Πέτερ Μπος, ο οποίος είναι ελεύθερος και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Μέσα στη λίστα, ωστόσο, υπάρχει και το όνομα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είναι λογικό να προτείνεται σε κλαμπ τέτοιου επιπέδου. Σε πρώτη φάση δεν μοιάζει να είναι κάτι σοβαρό αυτό με τη Νις, αλλά τα επιτεύγματα του Πορτογάλου θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον κι άλλων συλλόγων από την Ευρώπη και ίσως το επόμενο διάστημα να υπάρξουν νέες φήμες από το εξωτερικό. Το θέμα είναι τι ισχύει με τον Μαρτίνς και τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον.

Δεν ασχολείται με τις φήμες ο Πορτογάλος

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πορτογάλος και χθες που ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα δεν ασχολήθηκε καθόλου. Δεν είναι σε φάση αυτήν τη στιγμή που να σκέφτεται ότι θα φύγει από τον Ολυμπιακό. Ο 50χρονος κόουτς δεν έχει μπει σε διαδικασία τη δεδομένη χρονική στιγμή να σκεφτεί την καριέρα του μακριά από τον Πειραιά. Εκείνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κακά τα ψέματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο Ολυμπιακός, και είναι λογικό να σκέφτεται την επόμενη μέρα. Αυτό δείχνει και η ανανέωση του Ματιέ Βαλμπουενά, αυτό δείχνει η πρόταση που έγινε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και γενικά μία σειρά από αρκετά πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στον Ρέντη. Ο Μαρτίνς, λοιπόν, δεν ασχολείται με φήμες και δεν «ψάχνεται» αυτήν τη στιγμή να φύγει από την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο με την ομάδα του Πειραιά. Από την άλλη είναι κοινό μυστικό ότι θέλει κάποια στιγμή να δουλέψει σε ένα μεγάλο κλαμπ. Η Νις ναι μεν έχει οικονομική δύναμη, αλλά δεν έχει αλλάξει ακόμα το αγωνιστικό της στάτους. Δεν αποκλείουμε η Γαλλία να είναι ο επόμενος σταθμός μετά τον Ολυμπιακό, διότι και το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και ο Κριστιάν Καρεμπέ ξέρει καλά την αγορά. Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει όνειρο να δουλέψει σε έναν αγγλικό σύλλογο και να κοουτσάρει ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι και αυτά κάποια δεδομένα που θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας.

Υψηλή η ρήτρα

Πάμε τώρα και στο οικονομικό σκέλος και τα συμβόλαια. Σαφώς και ισχύει ότι τα συμβόλαια είναι για να σπάνε, αλλά ο Πορτογάλος πέρσι υπέγραψε με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2022 και δηλώνει ευτυχισμένος. Υπέγραψε ένα αρκετά καλό συμβόλαιο με πολύ καλούς οικονομικούς όρους. Χωρίς τα μπόνους εισπράττει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ φέτος με τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου αναμένεται να εισπράξει περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ! Τα ποσά είναι μεγάλα και φυσικά την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι εξίσου καλά. Εκτός από τα χρήματα που εισπράττει, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει και μία ρήτρα αποδέσμευσης. Μία ρήτρα που είναι αρκετά υψηλή για προπονητή. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος σύλλογος θελήσει να πάρει τον 50χρονο κόουτς, θα πρέπει να πληρώσει στον Ολυμπιακό 4 εκατ. ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρσι τέτοια εποχή όταν προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς φρόντισαν, εκτός από το να του προσφέρουν πολύ καλούς οικονομικούς όρους, να τον «δέσουν» και με μία πολύ καλή ρήτρα. Και εκείνοι από την πλευρά τους έδειξαν με αυτόν τον τρόπο πως τον πιστεύουν πολύ.