Εκλογές ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Ζαγοράκης με 66 ψήφους στους 68 εκλέκτορες

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με 66 ψήφους από τις 68 ψήφους. Ποιοι εκλέγονται στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.  Δεν εκλέχτηκαν οι Ανατολάκης, Καφές, Χαριστέας.

Εκλογές ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος ο Ζαγοράκης με 66 ψήφους στους 68 εκλέκτορες

Νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να χρίζεται νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου εξασφάλισε την εκλογική του νίκη, λαμβάνοντας 66 από τις 68 διαθέσιμες ψήφους. Από την διαδικασία απείχε μόνο η ΕΠΣ Σάμου, που δεν ψήφισε.

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί έχοντας τη στήριξη των περισσότερων Ενώσεων, όπως αποδείχτηκε και στην πράξη. Μάλιστα, λίγο πριν την ψηφοφορία ο Κωνσταντίνος Νίκας, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Ο Ζαγοράκης, ο οποίος θα διαδεχθεί στο πόστο τον Βαγγέλη Γραμμένο, φαίνεται να αποτελεί μια επιλογή ευρείας αποδοχής, έχοντας την στήριξη τόσο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων, όσο και της κυβέρνησης.

Οι εκλεγέντες στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τις 11 θέσεις καταλαμβάνουν οι εξής: Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους, Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους, Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους, Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους, Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους, Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους, Λεωνίδας Θωμαΐδης με 50 ψήφους, Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους, Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους, Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους, Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους.

Αντιθέτως, δεν εκλέγονται οι: Βίκυ Δημητρακοπούλου με 16 ψήφους, Δημήτρης Παπαδόπουλος με 15 ψήφους, Γιώργος Ανατολάκης με 14 ψήφους, Άγγελος Χαριστέας με 14 ψήφους, Παντελής Καφές με 13 ψήφους, Κώστας Κωνσταντινίδης με 13 ψήφους.