Ένα μακρύ, καυτό καλοκαίρι...

Ο υπερκείμενος τίτλος της γνωστής ταινίας είναι ενδεικτικός του τι προμηνύεται. Όχι μόνο σε επίπεδο θερμοκρασιών αλλά και στα ποδοσφαιρικά πράγματα.

Ένα μακρύ, καυτό καλοκαίρι...

Δεν είναι μόνο η μετάθεση διεξαγωγής του Γιούρο με την πλέον πρωτοποριακή μορφή (σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις έντεκα ευρωπαϊκών κρατών, απόφαση που πάρθηκε πολλά χρόνια πριν... ψιθυριστεί καν η λέξη «κορονοϊός», αλλά παραμένει σε ισχύ, παρά τα δεκάδες υγειονομικά ερωτηματικά που εγείρονται) ή το Κόπα Αμέρικα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι και οι επικείμενες μεταγραφές που κρατάνε άπαντες στην... τσίτα!

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς περί σπουδής ή πρώιμης αναφοράς του υπογράφοντος στα περί μεταγραφών ενόσω οι μάχες μαίνονται σε όλα τα ποδοσφαιρικά μέτωπα (πρωταθλήματα, ευρωπαϊκές διοργανώσεις), αλλά μάλλον δεν θα είχε διαβάσει τις δεύτερες, μέσα σε λίγες ημέρες, δηλώσεις του Ζινεντίν Ζιντάν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπου για ακόμη μία φορά δεν προέβη σε διάψευση ενδιαφέροντος για το ενδεχόμενο επανόδου του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε θα είχε δει τον Πορτογάλο να δείχνει το... αυτί του σε στυλ «Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε;» ως απάντηση στους επικριτές του, που τον στοχοποίησαν για τον τρίτο διαδοχικό, πρώιμο αποκλεισμό της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από δύο σερί στα προημιτελικά (από Άγιαξ και Λιόν, πρόπερσι και πέρσι αντίστοιχα), ήρθε ο φετινός στους «16» από την Πόρτο, με τον «CR7» να μπαίνει στο κάδρο των υπευθύνων, αφού δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, επαναφέροντας έστω τη «γηραιά κυρία» σε τελικό της διοργάνωσης.

Κάτι που ξεφεύγει στους «μπιανκονέρι» από το 2017, όταν ο Ίβηρας ήταν στη Ρεάλ σκοράροντας δις κόντρα στη μετέπειτα εργοδότριά του, η οποία τον προσέλαβε, το καλοκαίρι του 2018, για να της μεταλαμπαδεύσει την... τεχνογνωσία κατάκτησης ενός τροπαίου που δεν μπαίνει στις προθήκες της από το 1996!

Ο «γάμος» δεν εξελίχθηκε ιδεατά. Μετά από δύο πρωταθλήματα (που η Γιουβέντους τα κατακτούσε και πριν από την έλευσή του για επτά συναπτά έτη), πέραν των ευρω-αποκλεισμών, η Γιουβέντους για πρώτη φορά είναι τόσο κοντά στο να χάσει τα εγχώρια πρωτεία (στο -10 από την πρωτοπόρο Ίντερ, με ματς λιγότερο).

Δεδομένου ότι το «διαζύγιο» Ρεάλ - Κριστιάνο δεν ωφέλησε καμία πλευρά (ένα πρωτάθλημα η Ρεάλ και δύο αποκλεισμοί στους «16» την προηγούμενη διετία, από Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι), είναι λογικές οι σκέψεις αναβίωσης της πετυχημένης συνταγής, παρότι κάποιοι μιλούν για ξαναζεσταμένες... σούπες και επισημαίνουν τα 36 χρόνια του παίκτη (που, πάντως, πάει ολοταχώς για την παρθενική του πρωτιά στους σκόρερ του Καμπιονάτο με 23 γκολ).

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το μαχαίρι και το καρπούζι τα κρατάει άλλος: ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αφού ο «CR7» έχει έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Και ναι μεν οι απολαβές του είναι φαραωνικές, αλλά είναι πολλαπλάσια όσα καρπώνεται η ομάδα του Πιεμόντε χάρη σε αυτόν. Πάντως, αν οι ριζικές αλλαγές που ευαγγελίζονται στη Γιουβέντους τον συμπεριλάβουν, τότε το επικείμενο μεταγραφικό παζάρι δεν θα έχει προηγούμενο. Ειδικά συγκρινόμενο με τα δύο προηγούμενα... σαρακοστιανά λόγω κορονοϊού. Μην ξεχνάμε ότι διανύει τους τελευταίους μήνες συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα το αντίπαλον δέος του, ο Λιονέλ Μέσι, όπως και ο πρώην συμπαίκτης του, Σέρχιο Ράμος, και ο Κουν Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, με το μέλλον τους άδηλο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο μεταγραφής των Χάαλαντ (κυρίως) και Εμπαπέ. Μετακινήσεις παικτών αυτού του διαμετρήματος θα προκαλούσαν ποδοσφαιρικά ισοδύναμα με εκείνες τεκτονικών πλακών!