Ο Κέιλορ Νάβας κατηγορείται για εκβιασμό

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα, Εντουάρδο Λι, κατηγόρησε τον Κέιλορ Νάβας ότι είχε απειλήσει, πως θα έχανε σκόπιμα αγώνες, αν ο Κολομβιανός Χόρχε Λουίς Πίντο, συνέχισε ως προπονητής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία.

Ο Κέιλορ Νάβας κατηγορείται για εκβιασμό

Ο Λι, πρόεδρος της ομοσπονδίας το 2014, κατέθεσε τη Δευτέρα (15/3) ως μάρτυρας σε δίκη για αγωγή που κατατέθηκε από τους παίκτες Κέιλορ Νάβας, Μπράιαν Ρουίζ και Σέλσο Μπόρχες, εναντίον των πρώην αξιωματούχων, Αντριαν Γκουτιέρες και Χουάν Κάρλος Ρομάν, για φερόμενη δυσφήμηση, σε μία υπόθεση που χρονολογείται από το 2018.

Ο Λι είπε, ότι ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο παίκτης που απείλησε, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην οποία οι Ρουίζ, Μπόρχες και Αλβάρο Σαμπόριο, ήταν επίσης παρόντες ως αρχηγοί της ομάδας, καθώς και ο τότε ταμίας Ροντόλφο Βιγαλόμπος, που είναι ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ο Λι δήλωσε στη δίκη ότι ο Νάβας ανέφερε μια ρήτρα στο συμβόλαιο του προπονητή, όπου η ήττα σε τρεις διαδοχικούς αγώνες θα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του.

Επιπλέον, ο Λι είπε ότι ο Μπράιαν Ρουίζ ανακοίνωσε ότι δεν θα συνέχιζε, αν ο Πίντο παρέμενε στη θέση του. Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή σε δικαστήριο στο Σαν Χοσέ. Ο Μπράιαν Ρουίζ, ο μόνος που αναγνώρισε ότι είπε σε αυτή τη συνάντηση ότι θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα εάν συνέχισε ο Πίντο, επειδή υπήρχε έλλειψη σεβασμού εκ μέρους του προπονητή προς τους παίκτες.

Στη Βραζιλία το 2014, η Κόστα Ρίκα υπό την ηγεσία της Πίντο έκανε την πιο καλή πορεία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας στα προημιτελικά αήττητη (έχοντας αποκλείσει την εθνική μας), όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία. Μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομοσπονδία της Κόστα Ρίκα δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Πίντο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ