Ολυμπιακός: Πρώτη φορά σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος

Αρκετά είναι τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα από αυτά ολοκληρώθηκε την Κυριακή (14/3) στη Λάρισα.

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία επικράτησε 3-1 της ΑΕΛ εκτός έδρας, σκόραρε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από καταβολής Α’ Εθνικής (1959/60).

Άλλες δυο φορές έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν. Το κατάφερε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963/64 και ο ΠΑΟΚ το 2018/19, σε πρωταθλήματα 30 αγωνιστικών. Και οι δύο τους είχαν κατακτήσει αήττητοι τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του παρότι έφτασε μια ανάσα από το να το πετύχει αρκετές φορές δεν τα κατάφερε. Ακόμα και πέρυσι που ολοκλήρωσε αήττητος την κανονική διάρκεια, δεν σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια.

Επίσης, δεν το είχε πετύχει ούτε τη σεζόν 1973/74 που σκόραρε 102 τέρματα, που είναι το απόλυτο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων. Τότε είχε τρεις «λευκές» ισοπαλίες και μια ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων που έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα είναι οι 36 αγώνες από το Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιανουάριο του 2002.

Το τρέχον σερί μετρά 28 ματς, από την προτελευταία αγωνιστική των περσινών playoffs, κάτι που σημαίνει πως οι Πειραιώτες μπορούν να το σπάσουν αν σκοράρουν στις εννιά πρώτες αγωνιστικές των play off.