Ολυμπιακός: Εξίσου σημαντικό το «0» με το γρήγορο «3»

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν δέχτηκε γκολ μετά από επτά αγώνες. Η Λαμία δεν είναι Άρσεναλ, αλλά η ψυχολογία παρά τους τραυματισμούς είναι ανεβασμένη και σε αυτό το κομμάτι...

Ολυμπιακός: Εξίσου σημαντικό το «0» με το γρήγορο «3»

Ο Ολυμπιακός ήθελε να το τελειώσει το ματς με την Λαμία προτού καν αυτό αρχίσει. Και το κατάφερε με υποδειγματικό τρόπο, με τα δύο γκολ στο δεκάλεπτο κι άλλο ένα πριν από το ημίχρονο. Κι από κει και πέρα, όπως είπε ο προπονητής και οι παίκτες, άρχισε να σκέφτεται μόνο την Άρσεναλ. Αν και στην πραγματικότητα από την αρχή σκεφτόταν μόνο την Άρσεναλ. Γι΄αυτό και ο Μαρτίνς έβαλε την ενδεκάδα που θα παίξει την Πέμπτη (συν Καμαρά), γι΄αυτό και η ομάδα ήθελε να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα τον αγώνα με την Λαμία, η οποία μπήκε φορμαρισμένη και έτοιμη για σκληρή μάχη στο «Καραϊσκάκης» και παραδόθηκε χωρίς να προλάβει να καταλάβει τι έγινε.

Ένα θέμα για τον Ολυμπιακό ήταν αυτά τα τρία γρήγορα γκολ και μια άνετη νίκη έπειτα από καιρό. Και έπειτα από ματς που κρίνονταν σε μία κλωστή, θετικά (συνήθως) ή αρνητικά (ήττα στη Λεωφόρο, ισοπαλία με Άρη στο πρωτάθλημα). Ένα άλλο θέμα ήταν να μη δεχτεί γκολ και να έχει μετά από καιρό «λευκή» εστία.

Και τα κατάφερε μετά από επτά αγώνες που είχε δεχτεί ένα ή δύο τέρματα ανά παιχνίδι της (τα δύο με PSV, τα τρία με Άρη, αυτό με τον Παναθηναϊκό και με τον Βόλο). Με τους τραυματισμούς να παίζουν ρόλο, με το ντεφορμάρισμα του Σα επίσης.

Εντάξει, η επίθεση της Λαμίας δεν είναι εκείνη της Άρσεναλ. Προς Θεού. Δεν παύει, όμως, να είναι θετικό στην ψυχολογία της ομάδας ότι μετά από τόσο μεγάλο διάστημα για τα δικά της ανασταλτικά δεδομένα, ήρθε ένα παιχνίδι δίχως παθητικό. Κι ο Ολυμπιακός στα ματς με την Άρσεναλ θα πρέπει να δεχτεί όσο λιγότερα τέρματα γίνεται, ώστε να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για να αποκλείσει ξανά μια μεγάλη ομάδα της Premier League.

Ο Ζοσέ Σα ήταν φανερό ότι έπαιζε ξεκάθαρα με σκοπό να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί. Έβγαινε στις σέντρες με αποφασιστικότητα. Όπως τον έχουμε μάθει. Στα μακρινά καλά σουτ των φιλοξενούμενων είχε τον έλεγχο της πορείας της μπάλας. Σε κάποιες φάσεις που πήγε να γίνει μπέρδεμα, έπεφτε με ορμή. Κάποια στιγμή πήρε... παραμάζωμα και τον Λαλά για να μη γίνει κάποιο μπλέξιμο.

Ο Πορτογάλος θέλει να δώσει απαντήσεις και τα παιχνίδια με την Άρσεναλ είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Αυτό με την Λαμία ήταν μια καλή προπόνηση και σε θέμα ψυχολογίας. Στα στόπερ τα προβλήματα είναι γνωστά. Ο Σεμέδο είναι εκτός, ο Μπα θα παίξει αλλά όχι δίχως τον παραμικρό πόνο. Ο Σωκράτης σε κάθε μορφασμό για τον ώμο του δείχνει και το πάθος του, ενώ συνεχίζει να ανεβαίνει από ματς σε ματς. Ο Εμβιλά αν χρειαστεί θα είναι μια χαρά στόπερ, αλλά καλύτερα να μη χρειαστεί γιατί είναι άκρως απαραίτητος στο κέντρο. Ο Αβραάμ δίνει μάχη μήπως προλάβει τη ρεβάνς.

Και κάπως έτσι έρχεται η ώρα της Άρσεναλ, με την οποία πλέον ασχολείται αποκλειστικά όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Με τη διαφορά στη Super League να εξακολουθεί να είναι χαώδης...