Ολυμπιακός: Το δεύτερο καλό μετά την πρόκριση

Ο χρόνος που κερδίζει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τον βελτιώνει όλο και περισσότερο. Η καλή συνεργασία με τον Ουσεϊνού Μπα (πλην μιας φάσης) στο ματς με τον Άρη, θετικό για τον Ολυμπιακό ενόψει Άρσεναλ. Και προσέξτε τη ΦΩΤΟ...

Ολυμπιακός: Το δεύτερο καλό μετά την πρόκριση

Για τον Μπουχαλάκη τί μπορεί άλλο να πει κανείς; Ειπώθηκαν όλα! Νομίζω ότι το πιο δύσκολο στο σπάνιο που έκανε, ήταν ότι σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο και με μεγάλη πίεση καθώς ο αποκλεισμός ήταν κοντά, βρήκε τη διαύγεια να σκαρφιστεί. Και να «εξαπατήσει» ποδοσφαιρικά τον Κουέστα, σε φάσεις που συνήθως γίνονταν παλιά στις αλάνες. Και δεν είναι σίγουρα συνηθισμένες σε επαγγελματικό επίπεδο και δη τόσο υψηλό.

Ο Μαρτίνς ήθελε να δοκιμάσει περισσότερο αυτό το 4-4-2 που φέρνει γκολ στο τέλος των αγώνων και προκρίσεις σαν εκείνη στην Ολλανδία. Δεν το άλλαξε στη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, είτε με Χασάν-Κάιπερς είτε με Χασάν-Ελ Αραμπί. Περισσότερο, όμως, δοκίμασε αυτό που θα είναι απολύτως απαραίτητο στα ματς που ακολουθούν. Ειδικά με την Άρσεναλ. Το αμυντικό δίδυμο Σωκράτη-Μπα.

Και πιστεύω πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος. Σίγουρα η μπαλιά του Γκάμα που δεν πρόλαβε ο Μαντσίνι στην αρχή κάπως προβλημάτισε. Αλλά ήταν περισσότερο έξοχη ενέργεια του επιθετικού του Άρη, παρά λάθος των στόπερ του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης όσο περνάει ο καιρός και παίρνει παιχνίδι, πράγματι είναι όλο και καλύτερος. Δυναμικός, αποφασιστικός, με μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη φυσική κατάσταση, όπως φυσικά και με την ικανότητά του με την μπάλα. Να κυκλοφορεί, να «χτίζει», να οργανώνει. Το χειροκρότημα του Μαρτίνς σε ένα τάκλιν του στο πρώτο μέρος ήταν δείγμα της μεγάλης ικανοποίησης-ανακούφισης του προπονητή, μετά τους τραυματισμούς του Σεμέδο και του Αβραάμ.

Κι ο Μπα ήταν καλός. Και είχε καλή συνεργασία με τον Παπασταθόπουλο, κάτι μείζον για τα ματς που έρχονται. Σίγουρα με την Άρσεναλ οι δυσκολίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά το δίδυμο της άμυνας του Ολυμπιακού έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί. Κι ίσως η παρουσία του στην πρόκριση με τον Άρη ήταν το δεύτερο πιο θετικό για τον Ολυμπιακό μετά την ίδια την πρόκριση.

Υ.Γ. Το πέναλτι που έδωσε στον Άρη ο Γκεστράνιους φάνηκε πολύ αυστηρό από όλες τις λήψεις. Σε κάποιες έμοιαζε ο Ανδρούτσος να μην ακουμπάει καν τον Μπερτόλιο. Όπως το είδαμε όταν το είδε στο video κι ο ίδιος ο διαιτητής πρέπει να υπάρχει επαφή από τον παίκτη του Ολυμπιακού για την πτώση του παίκτη του Άρη. Από την άλλη, επαφή υπήρξε και στο 4΄στην προσπάθεια του Μπα να διεκδικήσει κεφαλιά στην περιοχή του Άρη. Η φωτογραφία στο θέμα μας για Μπα και Σωκράτη είναι αυτή ακριβώς η φάση. Ο παίκτης του Άρη, ο Τζέγκο (όπως είδαμε στο replay του συνδρομητικού) σπρώχνει πάνω στην προσπάθεια τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής ήταν δύσκολο να το δει, ο Πολωνός στο VAR έπρεπε να το κάνει.

Υ.Γ. 2 Έσπαγαν το κεφάλι τους να βρουν μέχρι το 87΄πώς θα εξηγήσουν ότι ο Άρης απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Πώς θα το συνδύαζαν; Μπορεί να έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός... χάρισε την πρόκριση στον Άρη για να τον βοηθήσει να πάρει το Κύπελλο! Ικανοί για όλα ήταν, μέχρι που είδαν τον Μπουχαλάκη να ξετρυπώνει από το δοκάρι. Μην σας πω ότι το...πανηγύρισαν κιόλας!