Ολυμπιακός: Περνάει χωρίς να νικάει αλλά η Άρσεναλ δεν είναι ούτε Άρης ούτε Αϊντχόφεν

Λιγότερο από μία εβδομάδα έχει μείνει στον Ολυμπιακό για να μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση και να «χτυπήσει» την επόμενη εβδομάδα την Άρσεναλ.

Ολυμπιακός: Περνάει χωρίς να νικάει αλλά η Άρσεναλ δεν είναι ούτε Άρης ούτε Αϊντχόφεν

Στο Αϊντχόφεν η αφέλεια των Ολλανδών, η εξυπνάδα και το πείσμα του Χασάν ήταν αρκετά για να δώσουν στον Ολυμπιακό την πρόκριση. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" η ευφυΐα του Μπουχαλάκη και επίσης η αφέλεια του Κουέστα του έδωσαν πάλι την πρόκριση στους 87'. Στο ίδιο λεπτό δύο προκρίσεις για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά το μήνυμα που φτάνει στον Ρέντη είναι κοινό.

Για να ξεκινήσουμε από τα θετικά της ιστορίας. Ο Ολυμπιακός σε μία εβδομάδα πήρε δύο προκρίσεις χωρίς να νικήσει. Είναι και αυτό σημαντικό, διότι δείχνει η ομάδα του Πειραιά πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και έχει μάθει να παλεύει μέχρι το τέλος. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν τα παρατάνε και έχουν φτιάξει ένα σύνολο που μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παλεύει με νύχια και με δόντια.

Το αρνητικό, όμως αυτής της ιστορίας είναι ότι ο Ολυμπιακός για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι είδε την εστία του να παραβιάζεται και μετά αναγκάστηκε να τρέχει και να μη φτάνει. Πάλι ένα ανόητο γκολ δέχτηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε μία πολύ δύσκολη φάση που τελικά ο Γκεστράνιους αποφάσισε ότι ήταν πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πλέον λιγότερο από μία εβδομάδα για να μαζέψει αρκετά από αυτά που τον "πληγώνουν" στα τελευταία του παιχνίδια. Και για να είμαστε σωστοί από το Αϊντχόφεν μέχρι τη Θεσσαλονίκη δεν έκανε καμία πρόοδο ο Ολυμπιακός. Αντίθετα δέχτηκε ένα γκολ από κόρνερ στον Βόλο και ένα γκολ από πέναλτι με τον Άρη.

Αυτές οι ημέρες που έχουν μείνει θα πρέπει να μαζέψει την κατάσταση, διότι κακά τα ψέματα, η Άρσεναλ δεν είναι ούτε Άρης ούτε Αϊντχόφεν. Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα του έχει βάλει ψηλά τον πήχη και θέλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Για να το κάνει πρέπει να δουλέψει πολύ μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Και κλείνοντας αυτό που έγινε με τον Εμβιλά στη Θεσσαλονίκη κρατήστε το γιατί είναι στο μυαλό του Μαρτίνς εδώ κι αρκετό καιρό.