Με άσο στο... Γιαννίκη

Καθένας στη ζωή και στο ποδόσφαιρο -ενίοτε- παίρνει αυτό που του αξίζει. Αυτό συνέβη και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το ιστορικό βράδυ της 3ης Μαρτίου.

Με άσο στο... Γιαννίκη

Ναι μεν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού, αλλά η πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έβαλε -ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά- τέσσερα γκολ στον αντίπαλό του και τον πέταξε εκτός συνέχειας του θεσμού.

Η επιτυχία των Ηπειρωτών αποκτά μεγαλύτερη σημασία και μέγεθος, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στην προημιτελική φάση αντιμετώπισε και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, χωρίς να αγωνιστεί στην φυσική του έδρα, τους Ζωσιμάδες!

Αρχικά στο Αγρίνιο, επέστρεψε από το 0-1 και έκανε το τελικό 2-1 να μοιάζει τιμητικό για τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αρκούσε στη ρεβάνς μια νίκη με 1-0. Και ξαφνικά το πολυπόθητο ένα γκολ για το τριφύλλι, έγινε τέσσερα! Μέσα σε 9 λεπτά, ο εξαιρετικός (και φέτος) ΠΑΣ έκανε τον Παναθηναϊκό να μην ξέρει πού πάνε τα τέσσερα...

Και όσοι μπορούν να δουν... πίσω από τις γραμμές, το κατόρθωμα αυτό ήταν κάτι που ερχόταν. Οι Γιαννιώτες ήταν ήδη σημείο αναφοράς στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι κράτησαν τον Ολυμπιακό στο 1-1 στους Ζωσιμάδες και ηττήθηκαν στις καθυστερήσεις στο "Γ. Καραϊσκάκης". Δεν έχασαν από τον Άρη σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. Νίκησαν εύκολα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όλα αυτά πιστώνονται στον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος είναι ο άσος στο μανίκι του ΠΑΣ Γιάννινα. Από πέρυσι. Όταν ανέλαβε την ομάδα και άλλαξε άρδην την αγωνιστική της φιλοσοφία. Και επέμεινε σε αυτήν ακόμα κι όταν δεν έρχονταν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ώσπου δεν άργησε η δικαίωση για τον ίδιο, την αφοσίωση στο αρχικό του πλάνο, τους παίκτες του, τη διοίκηση. Για όλους στην Ήπειρο, που πλέον ονειρεύονται να δουν το καμάρι τους στον τελικό του Κυπέλλου.

Και τώρα απειλεί πάλι τον Παναθηναϊκό, καθώς το Σάββατο (6/3) τον υποδέχεται στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι πέμπτοι στη βαθμολογία "πράσινοι" καίγονται για τους βαθμούς της νίκης (για καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ), αλλά πλέον θα έχουν και το ψυχολογικό βάρος όταν δουν απέναντί τους να παρατάσσονται αυτοί που τους στέρησαν το μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν. Ίσως σαστίσουν βλέποντας να τους εγκαταλείπει η τύχη και να παίρνει μαζί της το άστρο του (κατά τ' άλλα ικανότατου και εξαιρετικού) Σωκράτη Διούδη και αυτό του Λάζλο Μπόλονι, η... ταυτότητα του οποίου είναι πλέον στα χέρια του Αργύρη Γιαννίκη.