Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Υπόθεση εννέα λεπτών η γιαννιώτικη πρόκριση! (highlights)

Ο ΠΑΣ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό σκοράροντας δύο φορές μέχρι το 9ο λεπτό, επικράτησε 1-2 στη Λεωφόρο και προκρίθηκε δικαιότατα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες απέναντι στους «πράσινους».

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Υπόθεση εννέα λεπτών η γιαννιώτικη πρόκριση! (highlights)

Ούτε στο ιδανικότερο σενάριο των πιο αισιόδοξων φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα ερχόταν τόσο εύκολη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Λεωφόρου!

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αιφνιδίασε ολοκληρωτικά τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας δυο γκολ μέσα σε επτά λεπτά (στο 2' και στο 9 με Παντελάκη και αυτογκόλ Χατζηθεοδωρίδη αντίστοιχα) και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση από τα... αποδυτήρια!

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν βρήκαν όμως ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε την ψυχολογία τους και τη μορφή του αγώνα. Παρά και τις... μαζεμένες αλλαγές του -σοκαρισμένου από την εξέλιξη του ματς- Μπόλονι, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ποτέ αντίδοτο στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος με τη σειρά του απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις και με ένα τρίτο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε μεν ποτέ και παρά τη μείωση του σκορ σε 1-2 από τον Πούγγουρα στο 74', τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με την ομάδα των Ιωαννίνων να παίρνει μια δικαιότατη πρόκριση. Ο ΠΑΟ θα μπορούσε, πάντως, να έχει έστω αποφύγει δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς με τον ΠΑΣ στην προημιτελική φάση, ωστόσο η προσπάθεια του Νιάς στο 90'+5' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Σκόρερ: 74' Πούγγουρας - 2' Παντελάκης, 9' Χατζηθεοδωρίδης

Διαιτητής: Λεβνίκοφ (Ρωσία)

Κίτρινες κάρτες: 79’ Ενγκμπακοτό – 56’ Ελευθεριάδης, 86’ Σάλιακας, 89’ Ντομίνγκες

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης – Μολό Πούγγουρας Σένκεφελντ Χατζηθεοδωρίδης (66’ Χουάνκαρ) – Νιάς Σανκαρέ (59’ Μαουρίτσιο) Χατζηγιοβάνης (66’ Μακέντα) Βιγιαφάνες (66’ Ενγκμπακοτό) Ιωαννίδης (46’ Αϊτόρ) - Καρλίτος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν – Σάλιακας Παντελάκης Κάργας Πίρσμαν – Ντομίνγκες Κάστρο (87’ Εραμούσπε) Καρτάλης Ελευθεριάδης (75’ Λιάσος) – Παμλίδης (65’ Νάουμετς) Μιλιτσεάνου (75’ Κρίζμαν).